Gigantikusra duzzadt Balog Zoltán botránya: Piszkos dolgok derültek ki a fűszoknyás táncosok közt flangáló exminiszterről

Balog püspök számláját is az adófizetők állták.

A rejtélyes utazás nyomában

A napokban megírtuk, hogy a kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalin volt köztársasági elnök és a kormányinfókon parádézó Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mellett a tisztségéből szintén távozó Balog Zoltán református püspök is elutazott tavaly ősszel Ausztráliába. A különös utazásra a Magyar Hang hívta fel a figyelmet a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződéslistája alapján.

KAPCSOLÓDÓ: Brutális videó terjed Novák Katalin lemondása után

Novák Katalin a református püspök és Gulyás Gergely tárcavezető társaságában két hetet töltött a csendes-óceáni térségben, és bejárták Ausztráliát: az elnök először október 22-én Melbourne-ből jelentkezett a Facebookon, ahol megemlékezett az 1956-os forradalom áldozatairól, később pedig megfordult Sydneyben és Brisbane-ben is.

Balog Zoltán és a fűszoknyás táncosok

A lap cikkében egy fotót is közöltek, amelyen az látható, amint Novák Katalin és a vele szoros kapcsolatban álló Balog Zoltán fűszoknyás táncosok közt múlatja az időt a Pápua-Új-Guinea-i rendezvényen. A magyar delegáció utazásának oka a mai napig nem tisztázott.

A titokzatos útról készült videó a mai napig elérhető a ped0filbotrányba belebukott köztársasági elnök Facebook-oldalán:

Ennyibe került mindez a magyar adófizetőknek

Kiderült, egészen pontosan mekkora útiköltséget fizetett a magyar állam Balog Zoltán és egy másik egyházi személy tavaly októberi útjára. Mindez a 444.hu Külgazdasági és Külügyminisztériumtól megszerzett adatigénylése alapján derült ki.

Balog Zoltán utazására 18 639 ausztrál dollár (4 388 372 forint) költséget fizetett a magyar állam,

így az adófizetők ennyivel járultak hozzá a ped0filbotrány miatt lemondani kényszerült fideszes püspök utaztatásához.

Valódi Hírek