Így próbál bosszút állni a Fidesz a ped0filbotrány miatt: Egyre gátlástalanabb módszereket vetnek be

Egyértelmű, hogy ki nyert a büntetéssel.

Mint írtuk, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mintegy 523 millió forintos bírsággal sújtotta az ellenzéki összefogás pártjait.

Állításuk szerint a 2022-es parlamenti választási kampány során történt jogsértés, ám a számvevőszék indoklásai kapcsán rengeteg tisztázandó kérdés felmerült. Az ellenzéki összefogás pártjai vitatják az ÁSZ megállapításait.

A DK reagált az ÁSZ-bírságra

A Demokratikus Koalíció nem kért, nem kapott és nem használt fel külföldről származó pénzügyi támogatást, ennek ellenére végeredményben közel 90 millió forintos ÁSZ-bírságra számíthat – részletezte a párt friss közleményében

Teljesen nyilvánvaló, hogy az Orbán-rendszer ökleként eljáró Állami Számvevőszék ezt az ügyet felhasználva akarja elhallgattatni többek között a DK-t is – mutattak rá.

„Ez nem fog sikerülni, Magyarország legnagyobb ellenzéki közösségét nem lehet elhallgattatni, más fából faragtak minket”

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy

a DK minden lehetséges jogi lépést megtesz az Állami Számvevőszék büntetése miatt.

Első lépésként felszólítják a Magyar Államkincstárat, hogy ne hajtsa végre az ÁSZ kérését, máskülönben pert indítanak ellenük – szögezték le.

Donáth Anna is megszólalt

A Momentum politikusa a közösségi oldalán fejtette ki a véleményét a történtekkel összefüggésben:

Mint írta,

„újabb, 520 millió forintos bírságot szabott ki az állampárt ökle, az Állami Számvevőszék az ellenzéki pártokra, köztük a Momentumra.

Ez már a második súlyos bírság idén, elegánsan az önkormányzati és európai parlamenti választások elé időzítve. Indokaik ismét nevetségesek, koncepciós eljárás részeként próbálják ellehetleníteni ellenfeleiket.

Nehéz nem összefüggést látni az újabb brutális büntetés és a kormányoldal pedofilbotránya között.

A Momentum három tüntetést is szervezett Novák Katalin, Varga Judit, majd lemondásuk után Orbán és Rogán ellen. Február 9-én sokezres tömeg követelte tüntetésünkön az államfő lemondását, másnapi megmozdulásunk előtt pár perccel pedig mind Novák, mind Varga távoztak a közéletből.

10 nap múlva jött az értesítés a súlyos bírságról.

A Momentum nem gazdálkodik ellopott közpénzszázmilliárdokból, mint a kormányoldal. Mi a törvényes állami támogatásból, a tagdíjainkból és a támogatóink adományaiból küzdünk a rendszer ellen. Ezért próbálnak így elhallgattatni minket.

Üzenem nekik: a Momentum 2018-ig nulla, 2018 és 2022 között pedig minimális állami támogatásból politizált. Akkor sem ijedtünk meg a feladattól, most sem fogunk”.

Az MSZP bíróságra viszi az ügyet

„Az ÁSZ megállapításait nem ismerjük el, bírósági úton igyekszünk elégtételt szerezni az igazságnak”

– írták közleményben.

A párt álláspontja szerint egyértelműen politikai irányultságot mutat az ÁSZ döntése. A választások előtt pár hónappal ez az ellenzéki pártok ellehetetlenítéséről szól.

„Ha az ellenzéki pártok együtt indulnának a választásokon, ahogy azt az MSZP javasolja, akkor az ilyen ellehetetlenítési kísérletek sikertelenek lehetnének”

– tették hozzá.

A Jobbik kelet-európai novicsokot emleget

A Jobbik – Konzervatívok úgy látják, az ÁSZ-büntetést a kormány

az elmúlt hetekben kirobbant kegyelmi botrány után bosszúból vetett be az ellenzéki pártok ellen.

Hozzátették: a kormányfő és Rogán Antal az Orbán család és a bicskei ped0filok közötti kapcsolatot bizonyító dokumentumok eltüntetése mellett dolgozták ki a „bosszúbüntetést”.

Az ÁSZ-bírságnak semmi más célja nincs, mint az, hogy ellehetetlenítsék a riválisok indulását a közelgő választásokon – emelte ki a Jobbik.

(Borítóképünkön Windisch László, az ÁSZ elnöke látható)

Valódi Hírek