Sírjunk vagy röhögjünk? Diplomát hazudtak a Fidesz polgármesterjelöltjének, de csúnyán lebuktak

Nem jött be a trükk.

Czeglédy Csaba ügyvéd Facebook-bejegyzésben rántotta le a leplet egy újabb kínos fideszes hazugságról. Az állításokkal ellentétben Lenkai Nóra

szakirányú felsőfokú végzettség, tudományos fokozat nélkül vezeti az ELTE szombathelyi egyetemi központját.

Levelezőn végezte el a háztartásökonómia-életvitelt

Czeglédy Csaba bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Diplomát hazudik a Vas Népe Lenkai Nórának

A Fidesz polgármesterjelöltje, Lenkai Nóra jól megsértődött, hogy szombati sajtótájékoztatómon rámutattam, hogy a város vezetéséhez kissé karcsú a levelező szakon megszerzett háztartásökonómia-életvitel elnevezésű diplomája.

Megválasztása esetén döntéseket nem ő fog hozni, hanem Hende Csaba és budapesti fideszes vezetők.

Lenkai egy tegnapi posztjában (>>ITT<< tudod elolvasni) erősen csúsztatva – és most nagyon kedves vagyok – csak addig merészkedett, hogy neki nem egy, hanem két felsőfokú végzettsége van.

Ugyanis a háztartásökonómia diploma megszerzése után a Pannon Egyetemen elvégzett egy 2 féléves felsőfokú továbbképzést is.

Utóbbi viszont nem felsőfokú végzettség, hanem – ahogyan a nevében is benne van – továbbképzés. Oklevelet adnak érte, diplomát azonban nem.

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény is elég egyértelműen fogalmaz:

Felsőfokú végzettséget csak az alapképzés, a mesterképzés vagy a doktori képzés biztosít, felsőfokú végzettséget nem biztosít sem a felsőoktatási szakképzés, sem a szakirányú továbbképzés (3. §)

A Vas Népe viszont már azzal sietett Lenkai megsegítésére, hogy mai cikkükben (>>ITT<< tudod elolvasni) diplomát hazudnak neki. A Fidesz polgármesterjelöltje végzettségével és velem foglalkozva ezt harsogják:
»Kutatási és innovációs menedzser szakos másoddiplomát szerzett a Pannon Egyetemen Lenkai Nóra.«

Értem én, hogy cikinek tartják, hogy Lenkai szakirányú felsőfokú végzettség, tudományos fokozat nélkül vezeti az ELTE szombathelyi egyetemi központját. Azonban ettől még hazudni a végzettségről és ezzel megtéveszteni a szombathelyieket nagyon nem kellene.

Ha már erről is hazudnak, miről fognak még?”

(Czeglédy Csaba / Facebook)

Valódi Hírek