Érik a balhé a püspök körül: Szembemegy Balog Zoltánnal egy református lelkész

Nem mindenki ért egyet azzal, hogy Balog Zoltán megtartotta a pozícióját

Bár a református püspök kedden úgy döntött, nem mond le az egyházban viselt tisztségéről, úgy tűnik van, akinek ez szúrja a szemét. Csűrös András lelkész Facebook-bejegyzésben egyértelműen jelezte, mit gondol a történtekről.

Beszámoltunk arról, hogy szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában.

A református püspököt kedd délelőtt rendelték be, hogy egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten számoljon be arról, pontosan milyen szerepe volt a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi ügyében.

A meghallgatást követően szavaztak arról, hogy Balog maradhat-e a zsinat lelkészi elnöke. Többségben voltak az igenek, 86 százalék a püspök mellé állt.

A volt politikus a keddi öt órán keresztül tartó értekezletet követően, késő délután videót tett közzé a református egyház honlapján.

Balog Zoltán

Balog Zoltán bejelentette, hogy nem mond le egyházi pozíciójáról

Ahogyan azt a Nyugati Fény megírta, Novák Katalin lemondása után kiderült, hogy Balognak is köze lehetett ahhoz a megdöbbentő kegyelmi döntéshez, amely végül két fideszes politikus bukását okozta (eddig). Orbán Viktor meg is küldte a selyemzsinórt neki.

Csűrös András bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Isten előtti bűnbánattal és az áldozatok iránti együttérző szeretettel ajánlom fel a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerülete által számomra folyósított lelkipásztori fizetés-kiegészítést a gyermekbántalmazások elszenvedői javára.

Adományomat a hivatalban lévő egyházkerületi vezetés mandátumának ideje alatt minden hónapban eljuttatom a részükre.

»Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet.« (Gal 6, 7-8.)

– írta.

(Csűrös András / Facebook)

Valódi Hírek