A DK választ követel: Ki adott utasítást Nováknak és Vargának a ped0filsegítő szabadonengedésére?

A DK szerint a legfontosabb kérdésekre még nem kapott választ az ország.

Annak ellenére, hogy eseménydús hétvégén vagyunk túl, a ped0filbotrány legfontosabb kérdésére továbbra sem kapott választ az ország – mutatott rá Barkóczi Balázs hétfői sajtótájékoztatóján.

„Ki utasította Novák Katalint és Varga Juditot arra, hogy adjanak kegyelmet egy ped0fil segítőjének?

Ki volt az, akinek Novák Katalin és Varga Judit elhitték, hogy meg tudja őket védeni a következményektől. És ki az, akinek a szavával nem mertek szembemenni, amikor meghozták ezt az erkölcsileg és politikailag is vállalhatatlan döntést?”

– tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Mint mondta, a DK szerint az ország választ vár: ki mozgatja a szálakat a ped0filok védangyalaként a háttérben. Ki az, akinek Novák Katalin és Varga Judit beáldozása sem volt drága egy ped0filsegítő szabadságáért?

Ki az, aki ilyen politikai kockázatot is bevállalt azért, hogy kihozzon a börtönből egy ped0filsegítőt? És ha ez megtörténhetett, akkor vajon hány fideszes ped0fil jutott már ilyen magas szintű állami védelemhez, mekkora lehet a fideszes ped0filhálózat? – sorolta a kérdéseket Barkóczi Balázs, hozzátéve, hogy

a DK azonnali válaszokat vár a kormánytól!

Varga Judit volt férje, Magyar Péter is egyértelművé tette, hogy a valódi bűnösök kilétére eddig nem derült fény. A minap a Partizánban Magyar is arra utalt, hogy Orbán Viktornak tudnia kellett arról, hogy kinek fognak kegyelmet adni – emlékeztetett.

Ha pedig azt is tudjuk, hogy a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját az Orbán család céges ügyvédje védte, akkor jogos a kérdés, hogy a miniszterelnök áll-e a ped0filbotrány mögött, ő használja-e a közhatalmat arra, hogy ped0filokat mentsen? – fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek