Skrabski Fruzsina kiállt Novák mellett: Elnöki tanácsadó marad

A többiek lassan kihátráltak, Skrabski Fruzsina egyelőre nem.

Mint ismert, Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki nemcsak fedezte az intézet pedofil vezetőjét, de hamis tanúzásra is akarta kényszeríteni a bántalmazott gyermekeket.

A pedofilbotrány akkora hullámokat vert, hogy még Orbán Viktor is kénytelen volt megszólalni az ügyben: csütörtökön bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez.

A botrány miatt a Demokratikus Koalíció felszólította Novák Katalint, hogy mondjon le a köztársasági elnöki pozíciójáról. A párt aláírásokat is gyűjt azért, hogy nyomást helyezzen a Sándor-palotára.

Nem csak az ellenzéknél verte ki a biztosítékot az ügy. Novák Katalin Tanácsadó Testületének több tagja is megszólalt már a pedofilbotrány miatt. Szörényi Levente csütörtökön – sajátos válasszal – még kiállt a köztársasági elnök mellett, ám láthatóan nem mindenki vette ilyen flegmán a dolgot.

Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető

a pedofilbotrány miatt lemondott a Köztársasági Elnöki Tanácsadó testületi tagságáról.

Megszólalt Skrabski Fruzsina is

„Kiállok Novák Katalin köztársasági elnök mellett, maradok tanácsadója és barátja. Bizalmam töretlen”

– írta szombat délután Facebook-oldalán.

A köztársasági elnök 16 főből álló tanácsadói testületének egyik tagja korábban arról értekezett közösségi oldalán, hogy eltudja képzelni, hogy

„titkosszolgálati akció volt az is, hogy olyan nem kellőképpen informatív anyag kerüljön az elnök elé, hogy nem minden információ birtokában hozza meg a döntést”.

(Skrabski Fruzsina / Facebook)

Valódi Hírek