Kajdi Csaba keményen beolvasott Novák Katalinnak: „Hát muci, ez speciel az a kérdés, amit úgy meg kellene mondani!”

Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával – közölte.

Kajdi Csaba is megszólalt Novák Katalin kegyelmi ügyében. A modellügynökség-tulajdonos arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai véleményformálók többsége hallgat az esettel kapcsolatban, ez pedig őt rendkívül zavarja.

Mint ismert, múlt hét pénteken robbant a botrány, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki tudott arról, hogy az igazgató több kiskorút is molesztált az intézményben, sőt a gyerekeket egy hamis vallomás aláírására is megpróbálta rávenni. A köztársasági elnök az ügyben azt nyilatkozta: minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és az elé terjesztett több száz kérvényből minden esetben igyekszik „körültekintően” eljárni.

Beszámoltunk róla, hogy az ügyben azóta Lilu és Novák Katalin egyik tanácsadója, Tomán Szabina is megszólalt. Kajdi Csaba közösségi oldalán fejtette ki véleményét az üggyel kapcsolatban, egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben.

„Ha valamire a társadalom 99,9 százaléka nemet mond, elítéli és elutasítja, az nem más, mint a pedofília. Az, hogy a köztársasági elnök asszony bármilyen kontextusban is felment egy olyan embert, aki ebben érintett, az nincsen… nem létezik”

– jelentette ki a modellügynökség vezetője, aki hangsúlyozta, hogy „elröhöghetünk a génkezelt ukrán gabonán, ezen viszont nem” (!).

„És akkor azt mondja, »nem mondom meg«.

Hát muci, ez speciel az a kérdés, amit úgy meg kellene mondani,

hogy egyébként milyen indíttatásból mented föl”

– írta Kajdi, hozzátéve: a kegyelmi ügyben kiemelten fontos lenne, hogy társadalmi egyetértés legyen.

„Mert hogy ez az a kérdés, ami ellen fel kell lépni.

Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával.

Nem tudom, milyen oknál fogva, de kegyelmi jogot ad valakinek ebben a kérdésben. Szóval ha valamiben, legalább ebben az egy kérdésben legyen társadalmi konszenzus. Érted? Amiben egyetértünk.

Mert ugye a másik, ami rettentően zavar, hogy ismert emberek,

senki nem szólal föl.

Mindenki úgy van vele, hogy nekem legyen meg a munkám, nem szól szám, nem fáj fejem. Hát ez a hülye magyar mondás. Szóljál, szólaljál már meg!

Családapa vagy, családanya vagy, ismert ember vagy, legyen már véleményed!

Semmi társadalmi felelősségvállalás”

– hívta fel a figyelmet.

(Kajdi Csaba/Instagram)

Valódi Hírek