Mi történik az időjárással? Elképesztő rekord dőlt meg Magyarországon

Egy időre búcsúzik a tél.

Pénteken megdőlt a hajnali melegrekord: Sellyén nem csökkent 11,1 Celsius-fok alá a hőmérséklet – közölte szombaton a HungaroMet Zrt. a honlapján.

Azt írták, tovább folytatódik a tavasziasan enyhe idő és továbbra is rekordok dőlnek meg.

Hozzátették: pénteken még a nap leghűvösebb időszakában sem ment 11,1 Celsius-fok alá a hőmérséklet Sellyén, ezzel pedig

megdőlt az erre a napra vonatkozó napi legmagasabb minimumhőmérséklet országos rekordja.

Közölték azt is, hogy a korábbi rekordot még 2016-ban mértek Kaposvár Fészerlak állomáson, amely 10,3 fok volt.

Friss előrejelzésük szerint folytatódik a gyakran szeles, igen enyhe idő, főleg a hétvégén továbbra is melegrekordok közelében alakul a hőmérséklet. Emellett azonban már esőre, záporra is növekvő eséllyel lehet számítani. A jövő hét elején ugyan csökkenésnek indul a hőmérséklet, de még így is meghaladja várhatóan a sokévi átlagot.

Nyugat felől mindenütt felszakad a felhőzet, és az északkeleti tájakon is megszűnik a gyenge eső. Közben délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek, amelyek szűrhetik a napsütést. Délutántól fokozatosan megvastagszik a felhőzet, késő délutántól, estétől pedig egyre több helyen fordulhat elő eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik élénk, főként a Dunántúlon erős, helyenként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő – ismertették.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek