Itt a súlyos hír: Bejelentette a DIGI; így lőnek ki az előfizetési díjak májustól

Nem lesz olcsó a DIGI húzása.

Május elsejétől 14,9 százalékkal emeli műsorterjesztési, vezetékes internet és vezetékes hang szolgáltatások havidíjait a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. – közölte a vállalat a honlapján.

Az új tarifák 2024. május 1-től lépnek életbe, így a díjkorrekció mértékének és a késleltetett korrekciónak köszönhetően a vállalat árai változnak legkisebb mértékben 2024-ben a legnagyobb piaci szolgáltatók között – állította a szolgáltató.

Próbál segíteni a DIGI

A cég nemcsak az előfizetési díjakat, hanem az ügyfelek által elérhető havidíj kedvezményeket is megemeli, amelyek mértéke így május 1-től szintén 14,9 százalékkal nő – írták.

Tájékoztatásuk szerint a vállalat az előfizetők terheinek mérséklése érdekében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt, 17,6 százalékos fogyasztói árindexhez képest 2,7 százalékponttal kedvezőbb díjkorrekciót alkalmaz. Ezt a műsorterjesztési, vezetékes internet és a vezetékes hangszolgáltatások havidíjaira, a lakossági és üzleti ügyfelek esetében egyaránt követik.

Az árkorrekció a vállalat valamennyi műholdas tévé és vezetékes internet, telefon és tévé szolgáltatását érinti, továbbá a mindigTV Prémium digitális földfelszíni televízió szolgáltatásra is vonatkozik. A DIGIMobil- és a DIGINet Aktív 50-díjcsomagok 2024. március 1-től módosított díjait a most bejelentett a díjkorrekció nem érinti.

Az árváltozásban érintett előfizetőket a cég elektronikus úton és a számlalevél mellékletében február 1-től folyamatosan tájékoztatja. A szolgáltató továbbra is kedvezményeket nyújt az elektronikus számlázásra áttérő, valamint a hűségidőt vállaló ügyfeleknek.

Országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgálnak ki, és több mint 2,5 millió előfizetéssel (RGU) rendelkezik. A DIGI Magyarország a magyar infokommunikációs vállalatcsoport, a kormányközeli 4iG Csoport tagja.

(MTI)

(Képünk illlusztráció)

Valódi Hírek