Megérkeztek Orbánék az ismert céghez: Máris befutott a brutális áremelés; ez sokaknak fog fájni

Sokkoló számok érkeztek.

Ahogy írtuk, tavaly nyáron újabb céget kebeleztek be Orbánék. A kormányközeli 4iG csoport az állami Pro-M Zrt.-nek értékesítette a DIGI mobiltelefonos hálózatát. A DIGI nem várt sokáig; januárban brutális áremelést jelentettek be:

lesz, ahogy másfélszer annyit kell majd fizetnünk a szolgáltatásért.

A belföldi percdíjat pedig az eddigi 4 forintról 10 forintra (több mint duplájára!) emelik – szúrta ki a Média1.

  • Márciustól a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1830 forintos listaárról és 1480 forintos kedvezményes árról 2990 forintra nő,
  • a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1830 forintos listaárról és 1480 forintos kedvezményes árról 2990 forintos havidíjra emelkedik,
  • a DIGI Mobil Junior a jelenlegi 1250 forintos listaárról és 910 forintos kedvezményes árról 1990 forintra módosul.

Az áremelkedés a Magyar Telekom ügyfelei sem ússzák meg. A cég a Budapesti Értéktőzsdének (Bét) adott információ szerint 15 százalékos, inflációkövető díjkorrekciót hajt végre március elsejével.

Az áremelésre az ad lehetőséget, hogy a Magyar Telekom általános szerződési feltételei (ászf) 2022. szeptember 1-től tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekciós pontot.

Azaz a cég a havi előfizetési díjakat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett, megelőző üzleti év átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változtatja.

A KSH tavalyi adatai szerint a 2023-as infláció 17,6 százalékos volt, a Magyar Telekom azonban „csak” 15 százalékot hárít ebből az előfizetőkre – írta az mfor.hu.

Valódi Hírek