Pintérék megőrültek? Születésnapja alkalmából menesztették a budapesti kórházigazgatót

Nincs vége a leszámolásnak.

Néhány nappal ezelőtt Flóris Istvánnal, a Budapesti dr. Manninger Jenő Baleseti Központ igazgatójával közölték minden előzmény nélkül, hogy február 12-i hatállyal felmentik posztjáról. Előtte gratuláltak neki a születésnapja alkalmából.

A nepszava.hu információi szerint múlt pénteken Révész János, az országos kórházi főigazgató munkamegbeszélésre hívta a baleseti intézet vezetőjét, akit korábban azzal bízott meg, hogy segítsen újraszervezni a zalaegerszegi traumatológiai ellátást.

Ekkor közölte vele, hogy felmenti a tisztségéből.

A menesztett igazgató, Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser 15 évig volt két év megszakítással a baleseti intézet első számú vezetője. Két évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet vezette, onnan ment vissza a Fiumei útra 2022-ben.

A balesetiben naponta mintegy 200 sérültet látnak el, és évente 16 ezer műtétet végeznek.

Beszámoltunk arról, hogy 24 kórház igazgatóját mentette fel december 31-i hatállyal Pintér Sándor.

Két országos- és öt megyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését, valamint tíz városi kórházban dolgozónak a főigazgatói kinevezését vonta vissza. Közülük egyeseket azért, mert betöltötték a 65. életévüket, míg másokat érdemi indoklás nélkül váltott le.

Ahogy arról többször is írtunk, a magyar kórházak egy ideje katasztrofális állapotban vannak. Legutóbb a balassagyarmati kórházban szüntették meg a szülészeten a fekvőbeteg-ellátást. A kismamákat a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházba irányítják, ám Rétvári Bence szerint nincs ezzel semmi baj.

(nepszava.hu)

Valódi Hírek