Nagy a gáz: Az orosházi kórház hivatalosan is bejelentette, mostantól hétvégén hiába várnak a betegek a sebészeti ellátásra

Rohamosan épül le a közegészségügyi ellátás.

Augusztus végén mi is megírtuk, hogy a békéscsabai kórházban péntek délutántól hétfő reggelig szünetel a gyermekgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szeptembertől.

Csütörtökön kiderült, hogy egy másik békés vármegyei kórházban is megszűnik a hétvégi ellátás. Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben pénteken 15:30 és hétfő reggel 7:30 között a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel – ezt a kórház hivatalos Facebook-oldala közölte.

Alább változtatás nélkül közöljük az orosházi kórház bejegyzését:

„Tájékoztatás

Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Sebészet Osztályán a fekvőbeteg szakellátási betegutak átszervezésre kerülnek.

2023. október 6-tól az ellátás folyamatos biztosításának érdekében a betegutak átmenetileg, a vármegyén belül átszervezésre kerülnek.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Péntek 15:30 órától hétfő reggel 7:30 óráig a sebészeti fekvőbeteg ellátás szünetel.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést.

Pénteki napokon a betegek – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsátásra kerülnek. Azon esetekben, amikor a betegeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezésre kerülnek a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira.

A békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórházhoz tartozó települések: Orosháza, Csorvás, Békésszentandrás, Szarvas.
A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházhoz tartozó települések: Battonya, Békéssámson, Csanádapáca, Gerendás, Gádoros, Kardoskút, Kaszaper, Magyarbánhegyes, Medgyesbodzás, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós, Végegyháza.

Az orosházi kórházban ezzel egyidőben növeljük az egynapos sebészeti műtétek számát.
Köszönjük megértésüket és türelmüket!”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek