Megkongatta a vészharangot Kövér László: A házelnök szerint pusztító veszélyek leselkednek Magyarországra

Rettenetesen megrémült.

Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a X. Székely Bálon szombat este Budapesten.

A házelnök köszöntőjében azt mondta: a tavalyi találkozás óta – ahogy a kalotaszegi népdal mondja – „borul az ég mindenfelől, nem derül” – azaz a világ nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb.

„Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások,

országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk”

– sorolta téveszméit a házelnök a mai helyzetet jellemezve.

Kövér László azt mondta: mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán „az örök metafizikai küzdelemről” van szó a jó és a rossz között.

„A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot

nagyon is evilági emberek evilági érdekeik táplálják”

– részletezte a házelnök.

Kiemelte: „a jóra törekvő emberek”, nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni. Kövér László egy székelyföldi történetet idézett fel, amelynek – a bálon vendégként jelen lévő – főszereplője egy rendkívül súlyos balesetet élt túl és épült fel belőle. Gyógyulása után Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát és hozzá vezető keresztutat építettek – mondta az Országgyűlés elnöke, aki azt javasolta a vendégeknek, ha arra járnak, menjenek el az Egyes-kő lábánál lévő kápolnába, és mondjanak el egy imát (!).

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett X.Székely Bálon Szász Jenő, az intézet elnökének köszöntőjében azt hangoztatta, hogy a rendezvénnyel hagyományt kívántak teremteni és az összetartozás érzését szerették volna megerősíteni. Beszéde után az elnök tiszteletbeli székely címeket adott át Kövér László házelnökkel.

(MTI)

Valódi Hírek