Megvan, ki lesz Habony új embere a távozó Lánczi Tamás helyett

Kormányzati körökből ismert.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal élére kinevezett Lánczi Tamás nem csak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) online igazgatójaként és a 48 perc című műsor vezetőjeként dolgozott,

másodállásban Habony Árpád londoni cégének ügyvezetői posztját is betöltötte.

Az egykori helyettes államtitkár, politikai elemző, műsorvezető, dohányipari szakember, a Figyelő főszerkesztője ugyanis 2015 óta ügyvezetője volt a Danube Business Consulting Ltd.-nek, Habony cégének is.

A vállalkozás hatalmas bevételekre tett szert azzal, hogy Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója, Habony Árpád a kormány megbízásából külföldön terjeszthette jó pénzért az orbáni propagandát.

A friss angol cégadatok szerint Lánczi Tamás február 1-jével már nem vezeti Habony vállalkozását igazgatóként, utódja ettől a naptól Losonci Gergely György – írta az rtl.hu.

Losonci a kormányközeli Századvég politikai igazgatója, 2019-ben a Fidesz–KDNP indította az európai parlamenti választásokon.

Habony és Losonci nem először tűnik fel együtt: 2023-ban együtt mentek Floridába, hogy ott Donald Trumpnál, illetve az exelnök kampánycsapatánál kilincseljenek tanácsadói megbízásért.

Valódi Hírek