Tömeges lelépések a Párbeszédben: Tordai Bence társelnök és két elnökségi tag is lemondott

Több vezető politikus is távozik a posztjáról.

Lemondott Tordai Bence, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke, valamint Temesvári Szilvia, a párt elnökségi tagja, továbbá hátrébb lép Gér Mihály albertirsai önkormányzati képviselő is – értesült a Nyugati Fény megbízható forrásoktól. Az elnökségi ülésen a lemondásokat tudomásul vette a párt elnöksége. Portálunk forrásai szerint a párt rövidesen közlemény formájában fogja ismertetni a személyi változásokat.

Az elnökég döntése alapján

létrehozzák az ügyvezető társelnöki funkciót, és Szabó Tímeát nevezik ki a posztra.

Az ügyvezető társelnök elsősorban kommunikációs feladatokat kap, személyét az online kongresszus fogja megválasztani – értesültünk. Az elnökség döntése alapján Szabó Rebeka lesz az EP-kampány szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ: Pert vesztett egy fideszes kulcspolitikus, mostantól hazaárulónak is lehet nevezni

A lemondások miatt online kongresszust hív össze a párt február 6-tól a társelnök és a lemondott elnökségi tag tisztségének betöltésére. A jelölési folyamatot február 6-a előtt indítják el – tudtuk meg.

Az ülésen Renczes Dávid, a párt tatabányai politikusa tartott politikai helyzetértékelést, amelynek keretében a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat elemezte. A rendezvényen szóba került Vitézy Dávid is, akivel kapcsolatban Jávor Benedek, a párt EP-listavezetője arra hívta fel a figyelmet: érdemes lesz figyelni a volt BKK-vezér és lehetséges főpolgármester-jelölt magas támogatottságára, amely befolyásolhatja a választást.

Gér Mihály beszámolójából kiderült, hogy a meglévő alapszervezetekből Somogy–Tolna–Zala és Szabolcs nem küldött meghívót a taggyűlésre, illetve a VIII. kerületi alapszervezet későn küldte ki a meghívót.

Felmerült a kritika párton belül, amiért a Párbeszéd kimaradt a nagy vihart kavart sóskúti fórumból.

Az elnökség arra kérte a stábot, hogy a jövőben ne mulasszák el a részvételt a hasonló alkalmakon.

Az önkormányzati választással kapcsolatban az elnökség kapott egy listát azokról a helyekről, ahol gondok adódtak a tárgyalások során. Megszavazták, hogy az MSZP-vel már régóta megtárgyalt, de még nem aláírt megállapodást az eredeti formájában támogatják.

Tordai Bence színes háttér előtt

Tordai Bence beszél az ATV stúdiójában

Megvitatták a salgótarjáni és a IX. kerületi pártok közötti megállapodási tervezetet is. Az egyik elnökségi tag arra tett javaslatot, hogy néhány helyen,

ahol nem akarnak tárgyalni a Párbeszéddel más ellenzéki pártok, ott kezdeményezzék a külön indulást.

A borsodi alapszervezet jelezte, hogy a kampány miatt, illetve a megyei működés elősegítésére szeretnének egy kis irodát bérelni Miskolcon. Az elnökség támogatta az alapszervezet kérését.

Az ülés végén V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester is bejelentette a lemondását

az elnökségi tagságáról, ezért a tervezett online kongresszuson az ő helyére is új személyt kell választania a pártnak – közölte forrásunk a Nyugati Fénnyel.

Valódi Hírek