Mi a jó élet történik? Brutális drágulás jön pénteken, és még mindig nincs vége

Ez fájni fog.

Beszámoltuk arról, hogy az év eleje óta folyamatosan nőnek az üzemanyagárak. Pénteken ismét drágulásra számíthatunk, ami a benzin esetében 6 forintos, a gázolaj esetében pedig 8 forintos növekményt jelent.

A nagykereskedelmi áremeléssel a kutakon tapasztalható ár is emelkedni fog, várhatóan az alábbi szintre:

  • 95-ös benzin: 603 forint / liter
  • gázolaj: 640 forint / liter

Ezzel a benzin ára átlépi a lélektani határnak számító literenkénti 600 forintot.

Mint írtuk, a héten biztosan emelkedni fognak az üzemanyagárak a vörös-tengeri összetűzések miatt, amelyek következtében nemzetközi szinten drágult az olaj, emellett pedig a forint múlt heti szereplése sem segít a helyzeten – a hazai fizetőeszköz hétfőn reggel is gyengélkedett.

Nincs kizárva, hogy a következő hetekben 700 forint fölé emelkednek majd az üzemanyagárak.

A kormány januárban „brüsszeli nyomásra” emelt az üzemanyagárakon több mint 40 forinttalOrbán Viktor decemberben úgy nyilatkozott, hogy

a drágítás mértékéről a kormánya döntött.

Santo Martin, a Makronóm Intézet vezető elemzője a minap úgy nyilatkozott, hogy a megnövekedett geopolitikai kockázatok miatt

jelentős áremelkedésre kell készülni az elkövetkezendő hónapokban.

Az árnyékkormány Orbánék emeléseivel szemben csökkentené a benzinárakat, erre konkrét adócsökkentési javaslatokat dolgoztak ki, amelyeket, ha a kormány alkalmazna, már 500 forint alatt lehetne az üzemanyag literenkénti ára – fogalmazott Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter lapunknak eljuttatott közleményében.

(holtankoljak.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek