Figyelmeztettek a szakértők: Napokon belül érkezik az újabb elképesztő drágulás

A múlt héten is emelkedtek az árak ezen a területen.

Biztosan drágulni fog a héten a benzin és a gázolaj, az áremelkedés mértéke akár 10 forint is lehet – tájékoztatott a minap a holtankoljak.hu.

Mint írták, a vörös-tengeri összetűzések miatt a múlt héten jelentősen emelkedtek az olajárak, és bár a szakértők átmeneti drágulásra számítanak, a történteket bizonyára a töltőállomásokon is érzékelni fogjuk.

Hozzátették, hogy a héten várható üzemanyagárakon a forint dollárhoz mért árfolyama sem segít majd, a hazai fizetőeszköz ugyanis jelentősen gyengült. Cikkünk írásakor, hétfőn reggel 7 órakor az árfolyam 357,91 körül mozgott.

A közlekedőket a múlt héten sem kímélte a drágulás, péntekre emelkedett a benzin és a gázolaj literenkénti ára, a hétvégén pedig az alábbi számokkal találkozhattunk a töltőállomásokon:

95-ös benzin: 590 forint / liter

Gázolaj: 625 forint / liter

Mint ismert, a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta: az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Az árnyékkormány felhívta a figyelmet arra, hogy a benzin és a gázolaj drágulása nyomán a boltokban is emelkedni fognak az árak. Javaslatuk szerint adócsökkentéssel 500 forint alá kellene szorítani az üzemanyagárakat.

Valódi Hírek