Bayer Zsolt nagyon csúnyán belegabalyodott a saját hazugságaiba

Ez rettentően kínos.

Megírtuk, hogy Ungváry Krisztián történész levéltári dokumentumokkal bizonyította: Bayer Zsolt nagyapja már a II. világháború előtt aktív tagja és szervezője volt a nyilas pártnak Kiskőrösön. Az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosának nagyapja a holokauszt idején gettóorvosként testüregi motozásra tanította be a kiskőrösi gettó személyzetét,

a háború után pedig önként jelentkezett az ÁVH-nál, és besúgónak állt (!).

„Ez a történet Bayer Zsoltról szól, Bayer Zsolt élethazugságairól, de hogy konstruktív legyek, inkább arról, hogy megértsük Bayer Zsoltot”

– mondta a történész.

Bayer természetesen reagált az Ungváry által bemutatott dokumentumokra, azonban a történetbe csúszott egy aprócska baki – szúrta ki a 444.hu.

KAPCSOLÓDÓ: Bayer Zsolt összevissza hazudozott a nagyapjáról

Egy gyermekkori emlék felidézésével igyekezett bizonyítani, hogy ő nem „proli”, ám a magyarnemzet.hu-ban megjelent interjúban idézett történetet már elmondta máskor és máshogy.

Mit mondott Bayer Zolt nagymamája?

„A tündéri, csodálatos, mesebeli nagymamám és a hallgatag, inkább mogorva nagyapám. Őróluk – ez talán megbocsájtható – egyszerűen nem tudom elképzelni sem, hogy bármi közük lett volna a XX. század iszonyataihoz bármilyen rendű és rangú tettesként.

Egyszerű emberek voltak. Nagyanyámnak talán négy elemije volt mindösszesen. Ám amikor a kintornás elkezdte nyekergetni a verklijét lent az udvaron, a poroló mellett, nagymamám papírba csomagolt egy kétforintost, és a kezembe nyomta, mondván: »Vidd le szegénynek, kisfiam.«

Sokan mások pedig kiálltak a gangra, és onnan dobálták le a pénzt, amit a szegény öreg összeszedegetett. Egyszer megkérdeztem nagymamát, miért kell nekem lemennem a harmadik emeletről, és a kezébe adni, miért nem dobhatom le én is.

És akkor a négyelemis nagymamám azt mondta:

»Azért kisfiam, mert mi nem vagyunk prolik.«”

– írta 2024. január 29-én.

Ugyanez a történet azonban így hangzott 2000. január 20-án:

„A Táltos utcában éltek apai nagyszüleim. Kicsi utca az Budán, a Sas-hegy tövében, közel a Gellérthegyhez is – kicsi utca, többnyire egyemeletes, régi házacskákkal, gyerekkoromban járt még ott a jeges, ugrottam hamar a bádogvödörrel, vittem a nagy, nehéz jégtömböt, és szopogattam mellé az apró, szivárványos jégszilánkot, és az boldogság volt, mint a handlé, aki még ordított az én gyerekkoromban, hogy

»Óóószeres! Használt ruhát, bútort, képet veszeeek!«, és mint az öreg hegedűs koldus, aki mindig vasárnap jött, megállt a bérház udvarán, a poroló mellett, és játszott…

A konyhaablakból lestem, és féltem tőle… Talán a kabátjától, mert nyáron is nagy, furcsa kabát volt rajta… Nagyanyám pedig újságpapírba csomagolta az aprót, két forintot mindig, és a markomba nyomta:

»Dobd le szegénynek, kisfiam«

– és könny csillogott a jóságos nagyanyám szemében, aztán csak szállt a kétforintos, lassan bukdácsolt lefelé, nagyot ugrott a bérház udvarának betonján, az öreg pedig megkereste, zsebre tette, és nem nézett fel soha, úgy emelte meg zsíros, szegényszagú kalapját…”

Hogy melyik történetnek van több köze az igazsághoz, nehéz megállapítani.

Valódi Hírek