Tornádóként csap le Varga Judit haragja: Traktorral gyalulná le az EU-t a bukott igazságügyi miniszter

Felment benne a pumpa.

Mint írtuk, napokon belül sor kerül a brüsszeli uniós csúcstalálkozóra, az egyeztetésnek pedig komoly tétje van: amennyiben Orbán Viktor ismét blokkolja az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatást (ahogy azt decemberben tette), felmerülhet Magyarország szavazati jogának megvonása, valamint

a brüsszeli pénzcsapok teljes elzárása is.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter a közösségi oldalán reagált a felvetésre:

„📰 Brüsszel a Financial Times címlapján fenyegette meg Magyarországot azzal, hogy ha nem adunk pénzt hitelből Ukrajnának, akkor majd ők sem adnak nekünk forrásokat!

❗️Brüsszel mindig is így működött: zsarolnak minket az illegális migráció megállítása, az LMBTQ-őrület visszaverése és a háború elutasítása miatt. Ezt már a Bizottság elnöke sem tagadja. Tárgyalás helyett zsarolás, konstruktív párbeszéd helyett fenyegetés.

🤔 Úgy tűnik már hetes cikkelyes szappanopera, meg Sargentini sem kell a brüsszeli liberálisoknak, hogy előjöjjön belőlük a birodalmi diktatúra hangja. Már csak odaszólnak, mint a kocsmában, hogy fogjuk be, különben baj lesz!

‼️Nem fogjuk be! Sőt, egyre hangosabbak leszünk Németországban, Franciaországban, Belgiumban és szerte az EU-ban.

Jól figyelj, Brüsszel: Magyarország soha nem enged a zsarolásnak! Kezdődik az EP-kampány, tanulunk traktort vezetni. 🇭🇺🇪🇺✌🏻”

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hasonlóan reagált az értesülésekre. Mondandója a zsarolással összefüggésben azért is különös, mert éppen ő közölte decemberben, hogy

a befagyasztott uniós forrásokért hajlandóak lennének rábólintani az Ukrajnának szánt EU-s támogatásokra.

Bóka János uniós ügyekért felelős miniszter nemrég közölte: szombaton javaslatot küldtek Brüsszelnek és kifejtették, nyitottak arra, hogy az uniós költségvetést használják fel Ukrajna támogatására.

Valódi Hírek