Karácsony kezdeményezésére visszavonták a nagy port kavart BKK-járatritkítást

Pénteken visszaáll a korábbi menetrend.

Visszaállítja a BKK a korábban érvényben lévő hétfői és pénteki csúcsidei menetrendet, miután számos civil szervezet és közlekedési szakemberek kritizálták a járatritkítást. Korábban a home office miatt csökkent utazási igényekre hivatkozva jellemzően 1-2 perccel csökkentették több mint 50 járat hétfői és pénteki, csúcsforgalmi járatsűrűségét, és mindezt csak a bevezetés előtt egy nappal közölte az utasokkal közlekedési vállalat. Az ügyben komoly ellenállás bontakozott ki.

Walter Katalin, a BKK vezetője csütörtökön egy zárt körű sajtóbeszélgetésen indokolta meg a járatritkításokat. Ez azonban újabb botrányt szült, ugyanis a vezető szerencsétlen hasonlattal élve hálaadási pulykákhoz hasonlította az utazóközönséget. Walter a BKK Facebook-oldalán kért elnézést az utasoktól.

Karácsony Gergely pénteki Facebook-bejegyzésében arról írt: a BKK a főpolgármester-jelölti kampány része lett, és a közlekedési cég vezetőjének mondatát szándékosan kontextusából kiragadva értékelték. Mint írta: Walter Katalin felajánlotta a lemondását, de azt ő nem fogadta el.

Ugyanebben a posztban azt is közölte: visszavonják a BKK járatritkítási csomagját. Egyúttal közölte: a jelenleg zajló vita alááshatja a közösségi közlekedésbe vetett bizalmat, ezért arra kéri munkatársait, óvják meg a közlekedési cég renoméját.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezetője örömét fejezte ki, miután visszavonták a járatritkítási csomagot. A közlekedési szakember szerint mindenki jól járt a lépéssel.

Köszönöm, hogy meghallgatta a közlekedési civil szervezetekkel közös érveinket a titokban bevezetett intézkedés tarthatatlanságáról. Ez is bizonyítja: Budapest erős közösség, ha kiállunk magunkért, együtt jobbá tudjuk tenni városunkat, érdemes volt fellépni a járatritkítás ellen

– írta Vitézy.

(BKK/Karácsony Gergely/Vitézy Dávid/Facebook)

Valódi Hírek