Hatalmasra duzzadt a botrány: Egyre súlyosabb részletek érkeznek Orbán Gáspár csádi küldetéséről

Alig tudták beazonosítani a képeken.

Megírtuk, hogy a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy nyilatkozott, hogy a honvédség kötelékében szolgál Orbán Gáspár, a miniszterelnök egyedüli fiúgyermeke. Méghozzá nem is akárhol: a miniszteri kabinetben.

Speciális képzettsége, jogi ismerete és nyelvtudása miatt

alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt,

más katonai és civil elöljárókkal együttműködve. A százados úr kiváló egészségnek örvend”

– fejtette ki.

Pénteken aztán kínos fotó került elő Orbán Gáspárról. A felvétel az egyik csádi úton készült. Megírtuk, hogy Orbán Viktor fia, Gáspár is szerepel egy fotón, amelynek alapján január 13-án is tárgyalásokat folytatott az afrikai országban a magyar delegáció.

Egyetlen személy nincs alkalomhoz illően felöltözve a magyar delegációból: ő a miniszterelnök (elvileg) katonaként szolgáló fia.

A direkt36.hu és a francia lemonde.fr szerzett információkat először a miniszterelnök fiának afrikai útjairól. Orbán Gáspár az utakon végig rejtőzködött, katonai egyenruhát sem viselt – annak ellenére, hogy századosi rangban szolgál.

A titkolózás mértékét jól bemutatja az az eset, amikor Orbán Gáspár Szijjártó Péter delegációjával érkezett Csádba, az elnöki palotához. A delegáció tagjai kiszálltak, ám

egy zöld kalapos férfi a kert felé indult, majd maszkot vett fel. Ő Orbán Gáspár volt.

Az esetről videó is készült, ezt >>ITT<< nézheted meg.

Az oknyomozó portál végül arcfelismerő appok segítségével próbálta kideríteni, hogy ki az a titokzatos ember, aki 2023 májusa és 2024 januárja között legalább hat hasonló találkozón vett részt. És akinek a figurája csak az afrikaiak által feltöltött anyagokban bukkan fel, ott is többnyire alig felismerhetően, miközben a magyar tudósításokból rendre kimaradt. Kiderült, hogy a titokzatos férfi a miniszterelnök fia.

Valódi Hírek