Felbukkant egy roppant kínos fotó a katonai tárgyaláson feszítő Orbán Gáspárról

Orbán Gáspár tárgyalni ment.

Megírtuk, hogy a kormány nevében a Honvédelmi Minisztérium (HM) októberben benyújtotta az Országgyűlésnek

a csádi magyar katonai misszió küldésére vonatkozó javaslatát.

A közleményük szerint a csádi elnök meghívására tervezett misszió célja Csád stabilitásának, ezáltal „Európa és Magyarország biztonságának erősítése” (sic!), valamint az Afrika felől fenyegető újabb bevándorlási hullámok fékezése.

Az index.hu pénteken szúrta ki, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár is szerepel egy fotón, amelynek tanúsága szerint január 13-án is tárgyalásokat folytattak az afrikai országban. Egyetlen személy nincs alkalomhoz illően felöltözve a magyar delegációból: ő a miniszterelnök (elvileg) katonaként szolgáló fia.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön adott interjújában már említette, hogy a századosi rangú Orbán Gáspár részt vett a csádi tárgyalásokban.

„Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az egyesült királyságbeli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt. Oda megy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek.

Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít. Magyarországon a katonák parancsot teljesítenek. Speciális képzettsége, jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve.

A százados úr kiváló egészségnek örvend”

− mondta.

Hogy

a századosi rangban szolgáló katonatiszt miért zakóban vett részt a tárgyalásokon,

ahol a katonaként szolgálatot teljesítő magyarok és a partnerek mindannyian egyenruhában voltak, nem derült ki a portál beszámolójából.

Valódi Hírek