A svédek szerint Orbánék kérni akarnak valamit a szavazatukért cserébe

Nem lesz egyszerű dolguk.

Amint megírtuk, Orbán Viktor kedden Magyarországra hívta Svédország kormányfőjét, Ulf Kristerssont, hogy a balti ország NATO-csatlakozásáról tárgyaljanak. A magyar miniszterelnök egy tőle mostanság szokatlanul decens, udvarias levélben hívta találkozóra az észak-atlanti szövetségbe lépésre váró ország vezetőjét.

A svéd SVT svéd tévé szerint bizonytalan, hogy Ulf Kristersson miniszterelnök elfogadja-e Orbán meghívását, és Budapestre jön tárgyalni. A svéd média szerint ugyanis

Orbán valamilyen kompenzációt akarhat kérni a szavazatáért cserébe.

A svéd külügyminiszter, Tobias Billström úgy nyilatkozott, hogy

nem akarnak tárgyalni a magyar miniszterelnökkel.

A legtekintélyesebb svéd napilap, a Dagens Nyheter kommentátora, Ewa Stenberg megjegyezte: Recep Tayyip Erdogan „jól meg lett fizetve” a NATO-csatlakozás jóváhagyásáért, és most Orbán – aki Erdogannal együtt húzta az időt – is hasonló módon szeretne előnyöket szerezni. Csakhogy az utóbbinak nehezebb dolga lesz – írta meg a 24.hu.

Kedden Törökország parlamentje is megszavazta Svédország NATO-csatlakozását – számoltunk be róla kedden este.

Ezek után Magyarország maradt az utolsó tagállam, amely nem adta hozzájárulását az ország belépéséhez – ezzel tehát Szijjártó Péterék átverték a közösséget, ugyanis azt ígérték: nem mi leszünk az utolsók, akik ratifikálják a balti ország csatlakozását, emiatt pedig komoly kritikák sora zúdul Orbánékra a NATO-tagoktól.

Valódi Hírek