Árnyékkormány: Be kell tiltani az EU-n kívüli vendégmunkások Magyarországra importálását!

Sürgetik az intézkedést, mielőtt a fél országban lecserélik a magyar dolgozókat vendégmunkásokra.

A kormány hazudott, nem az üres álláshelyekre veszik fel a vendégmunkásokat, hanem a kirúgott magyarok helyére – mutatott rá Varga Ferenc csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

18 takarítónőt küldtek el egy gyöngyösi orvostechnológiai üzemből közvetlenül karácsony előtt, mert a magyar dolgozók helyére filippínó vendégmunkásokat vettek fel – idézte fel a Magyar Hang cikkét a bér- és munkaügyi árnyékminiszter, hozzátéve: szó sincs arról, hogy csak az üres álláshelyekre jöhetnek a vendégmunkások; valójában senki sem tudhatja biztosan, hogy egy hónap múlva meglesz-e a munkahelye.

Az árnyékkormány szerint

be kell tiltani az Európai Unión kívüli vendégmunkások behozatalát,

mielőtt a fél országban lecserélik a magyar dolgozókat alulfizetett vendégmunkásokra – hangsúlyozta Varga Ferenc.

Mint mondta, Makón és Gyöngyösön már megtörtént, hogy előbb EU-n kívüli vendégmunkásokat vettek fel, majd betaníttatták őket a magyar alkalmazottakkal, végül egy reggel

váratlanul elküldték az évek óta ott dolgozó magyarokat.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: betiltaná az EU-n kívüli vendégmunkások behozatalát, mert úgy vélik, alulfizetett vendégmunka helyett jól fizetett magyar munkaerőre van szükség – emelete ki a bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

„Mi meg fogjuk védeni a magyarok munkahelyeit”

– közölte Varga Ferenc, megjegyezve, hogy több kirúgott dolgozó is megszólalt a közösségi médiában, egyikük egy gyermekét egyedül nevelő édesanya, aki hiába dolgozott idáig kifogástalanul, csak aznap reggel tudta meg, hogy elvették az állását, amikor karácsony hetében biztonsági őrökkel vezettették ki a munkahelyéről.

Az anyuka elmondása szerint Gyöngyösön is azt történt, ami a makói gumigyárban: a magyarok utolsó feladata a vendégmunkások betanítása volt,

majd rögtön kirúgták őket.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek