Nincs vége a botránynak: Végre kiderült, mire folyatta el a korrupcióból származó pénzt Schadl György

Volt kollégája vallott.

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott a Schadl György és Völner Pál nevével fémjelzett korrupciós büntetőper. A bíróság ezúttal Schadl korábbi munkatársát, Sz. Kálmánt hallgatta meg tanúként.

A bírói végrehajtói kar korábbi elnöke és az egykori igazságügyi államtitkár ellen vesztegetés a vád.

Sz. Kálmán – akit a múlt héten hallgatott meg a bíróság – közel tíz éven át dolgozott Schadl György budaörsi végrehajtói irodájában ügyintézőként. Ő kezelte Schadl üzeneteit, szervezte találkozóit, így tudott arról, hogy főnöke gyakran találkozott Völner Pállal.

KAPCSOLÓDÓ: Megvariálta a bíróság Schadl György büntetését

A tanúnak – Schadl mindenesének – a bírói végrehajtói kar korábbi elnökének lakásához is volt kulcsa. Sőt, mint kiderült, Schadl privát pénzeit is ő kezelte, a bankkártyáját is többször megkapta, hogy arról pénzt vegyen le.

„Még most is megvan a kulcsom a lakásához.

Bár nem jártam ott öt éve. De ha volt ott feladatom, akkor bementem az otthonába is”

– vallotta.

Völnerről visszafogottan nyilatkozott, tagadta, hogy valaha találkozott volna a volt államtitkárral a tárgyalás előtt.

„Én Völner urat itt láttam először életemben”

– mondta.

„Soha nem vittem sem pénzt, sem borítékot, küldeményt”

– állította.

Volt főnökéről sem árult el túl sokat. Mivel Sz. Kálmán telefonját lehallgatták, így a bíróság elég információval rendelkezik, a volt mindenes ennél több lényeges adattal láthatóan nem akart szolgálni.

„Schadl úr rendkívül szerette az autókat és a Nutellát, ezekre költött, ezekkel szórakoztatta magát”

– fejtette ki mosolyogva a tanú.

Megírtuk, hogy az ügyészség megállapította, Schadl György a végrehajtói kar elnökeként több mint 900 milliót keresett azzal, hogy több végrehajtó is fizetett neki pozíciójáért.

A vád szerint Schadl legalább hat végrehajtó kinevezését előre eltervezte, és igyekezett befolyást gyakorolni az érdekükben; ehhez Völner Pál segítségét kérte. A volt államtitkárnak 83 millió forintot adott át több részletben a szívességekért cserébe.

Schadl tagadja a vádakat és azt állítja, a neki fizető végrehajtók „csak” korábbi kölcsöneiket fizették ki neki irodáik osztalékából.

Beszámoltunk arról is, hogy börtönből házi őrizetbe került a végrehajtói maffia perének elsőrendű vádlottja, akit majdnem két éve fogtak el a rendőrök, amikor feleségével diplomata-útlevéllel a kezében Dubajba próbált utazni.

(via blikk.hu)

Valódi Hírek