Megrendítő: Megtörte a csendet a balatoni vendéglős, aki ugyanabban a betegségben szenved, mint Karsai Dániel

Szívszorító.

Megírtuk, hogy decemberben a Völgyhíd Konyha & Rét nevű étterem tulajdonosa, Szalai Dezső posztolta a közösségi médiában, hogy az előrehaladott ALS-betegsége miatt meg kellett hoznia egy szomorú döntést: bazárja balatoni éttermét.

Szalai Dezső egész életében vendéglátózott. 2022-ben érezte, hogy valami nem stimmel, egyre nehezebben használta a jobb kezét. Ekkor több szakorvost is felkeresett, végül a Semmelweis Egyetem Ritka Betegségek Osztályán mondták ki a végső diagnózist: ALS-ben szenved.

„A doktor úr tűvel szurkálta reggel 7-kor a szemöldökömet és fél 8-kor mondta, hogy

nem kínlasszuk magát tovább, ez az a betegség.

Én akkor megnyugodtam”

– mondta a Fókuszban Szalai Dezső.

A vendéglős elmondta, ma már 24 órás felügyeletre szorul, egyáltalán nem képes ellátni önmagát. A betegség végső stádiumától azonban nem fél.

„Nem volt unalmas életem 48-49 évig, eszembe jutnak dolgok és mosolygok,

a többiek pedig nem tudják, mi jár a fejemben. Nem annyira tartok ettől az utolsó állapottól, amikor tényleg csak szívem meg a szemem mozog,

mert van elrakva annyi sztori, történés, hogy akkor is meg tudom melengeti a lelkemet”

– mondta.

Videó:

Mint ismert, a közelmúltban Dr. Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász esete rendítette meg a nyilvánosságot, amikor a sajtó által felkapott Facebook-posztjában először írt az ALS nevű betegségéről. Ez egy gyógyíthatatlan betegség, amely a központi idegrendszert érinti. Hatására az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, idővel teljes bénulást idézve elő.

Ahogy arról írtunk, Karsai utolsó kívánságaként azt kérte, engedélyezzék számára az eutanáziát, mivel betegsége abba a stádiumba jutott, hogy rövidesen szeretné méltósággal lezárni az életét.

(via rtl.hu)

Valódi Hírek