Megrázó bejelentés: Halálos beteg a népszerű étterem tulajdonosa, be kell zárnia az üzletét

Nincsenek szavak.

Dr. Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász kavarta fel az állóvizet, amikor a sajtó által felkapott Facebook-posztban először írt az ALS nevű betegségéről. Ez egy gyógyíthatatlan betegség, amely a központi idegrendszert érinti. Hatására az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, idővel teljes bénulást idézve elő.

Ahogy arról írtunk, Karsai utolsó kívánságaként azt kérte, engedélyezzék számára az eutanáziát, mivel betegsége abba a stádiumba jutott, hogy rövidesen szeretné méltósággal lezárni az életét.

Most a Völgyhíd Konyha & Rét nevű étterem tulajdonosa, Szalai Dezső posztolta a közösségi médiában, hogy az előrehaladott ALS-betegsége miatt meg kellett hoznia egy szomorú döntést.

„ALS betegségem előrehaladtával olyan stádiumba jutott, ami lehetetlenné teszi számomra a Völgyhíd folytatását, ezért januártól bezárjuk konyhánkat”

– írta az étteremtulajdonos.

Az ALS túlélése néhány évre tehető, az életminőség romlása egy ideig megfékezhető. Szabó Dezső december 29. és január 1. közt egy utolsó, vendéglátással várja az arra járókat, miközben azt reméli, a különleges panorámájú éttermet továbbviszi majd valaki.

(hvg.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek