Kolosszális hír Lázáréktól: Ingyen utazhatnak a MÁV járatain a határon túli magyarok

Erre várt mindenki?

Megírtuk, hogy Lázár János keddi debreceni felszólalásából világosan kiderült: megszűnik a Budapest-bérlet érvényessége a BKK-n kívüli, állami tulajdonú járatokon, így a fővárosi vonatokon, HÉV-eken és az agglomerációs buszjáratok budapesti szakaszán is újabb jegyet kell váltania az utasoknak.

Márciusban a tarifarendszer is átalakul: a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek. Az intézkedés elképesztő többletkiadásokat jelent az utazók nem elhanyagolható részének, tavasszal már csupán 22-féle kedvezményt vehetnek igénybe a közlekedők a korábbi 65-ből.

A Szabad Magyar Szó a minap kérdéseket küldött a MÁV-nak az intézkedéssel összefüggésben. Pontosan arra voltak kíváncsiak, hogy a magyar igazolványt használók helyzetét hogyan érintik a módosítások – a dokumentummal évi 4 alkalommal 90 százalékos kedvezménnyel utazhattak az érintettek Magyarországon.

A MÁV közölte, hogy a magyar igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. Hozzátették, hogy a helyjegyköteles vonatokon helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratokon pedig kiegészítő jegy váltásával utazhatnak majd az érintettek.

Úgy tűnik, a 25 éven felüli, határon belül rekedt magyarok busás árat fizethetnek a tömegközlekedésért. Ezzel párhuzamosan

a határon túli magyar állampolgárok ingyen utazhatnak – csupán azért, mert a trianoni határokon kívül élnek.

Kapcsolódó cikk:

https://nyugatifeny.hu/2024/01/05/mi-a-fene-folyik-itt-felujitasi-programot-inditott-a-mav-de-eszbonto-dolgok-buktak-a-felszinre

Valódi Hírek