Mi a fene folyik itt? Felújítási programot indított a MÁV, de észbontó dolgok buktak a felszínre

6 településen nem futotta állomásra.

A kulturált és modern utazókörnyezet megteremtése érdekében 2 milliárd forintos vasútállomás-fejlesztést indított a MÁV két éve. Úgy tűnik, nem sikerült mindenre odafigyelni:

6 település a sárban ragadt, nem futotta állomásra.

A 24.hu friss cikkéből kiderül, hogy a régi állomásépületeket ledózerolták, új utasvárókat azonban a mai napig nem építettek. Így esőben, fagyban is a szabad ég alatt kell várakozni

Tiszaalpár, Szerep, Nyírbogát, Sárrétudvari, Basahalom és Püspökhatvan településeken is.

A felújítási program ugyan elindult, ám 2022 nyarán az Orbán-kormány beruházási stopot rendelt el. Azóta elkészültek az utasvárók beltéri bútorai, sőt, a biciklitárolók is – jelenleg raktárban porosodva várják, hogy az új épületeket is felhúzzák.

Tiszaalpár polgármestere, Vancsura István elmondta: az önkormányzat szerette volna megtartani a régi épületet is, mert abban két garzonlakást is kialakíthattak volna.

„Ha mégsem épül meg az új épület, meghagyhatták volna régit. A szerkezet jó állapotban volt, csak a tetőt kellett volna kijavítani, és két családot el tudtunk volna helyezni. Mégis kiadták a parancsot, hogy el kell tüntetni”

– mondta.

Ráadásul a vécéket is elbontották, így az idősek és a gyerekek is csak a környék bokrai mögött végezhetik a szükségüket, amíg a vonatra várnak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek