Videóval: Biciklivel járt lopni, a TEK emberei csaptak le az elvetemült fiatal rablóra

A társát is kézre kerítették a rendőrök.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el azt a férfit, aki társával többrendbeli rablást követett el a hatóság gyanúja szerint – derült ki a rendőrség friss közleményéből.

Mint írták, a szombathelyi rendőrök folytattak nyomozást az ismeretlen elkövetőkkel szemben, a napokban pedig sikerült kézre keríteniük egy 31 éves és egy 25 éves férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a rablások, valamint további, vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével.

Mi a fene történt? Akcióba lendült a TEK – fenyegetőző férfi miatt zártak le egy budapesti kereszteződést

Az esetről Fekete Géza rendőralezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi főkapitány-helyettese, valamint Kárász Ferenc rendőrőrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának megbízott vezetője számolt be szerdán.

A közlemény szerint a 25 éves feltételezett elkövetőt január 7-én, vasárnap késő délután a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére

a TEK műveleti egységei az M86-os autóúton fogták el.

Társát a korábban kiadott elfogatóparancs alapján január 8-án, hétfőn az éjszakai órákban a Készenléti Rendőrség Szombathelyi Bevetési Osztályának járőrei és a helyi rendőrök vonták intézkedés alá Szombathelyen.

Mint közölték, az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások, valamint az egyéb nyomozási cselekmények során került a hatóság látókörébe a két férfi, akik Sében, egy Vas vármegyei településen két alkalommal is rablást követtek el.

Első alkalommal egy nyitott teraszajtón keresztül, második alkalommal pedig a bejárati ajtó melletti üveg betörésével jutottak be ugyanabba az ingatlanba. A két férfi a házban tartózkodó lakót

megkötözte, továbbá fizikailag bántalmazta.

Az ott élő nő a fenyegetések és a bántalmazás hatására átadta a rablóknak az otthon tárolt értékeit.

A közleményben kitértek arra is, hogy további adatok szerint a két férfi más vagyon elleni bűncselekményt is elkövethetett Szombathelyen és annak környékén az elmúlt időszakban. Hozzátették, hogy

a helyszínekre minden esetben kerékpárral érkeztek.

A szombathelyi nyomozók kétrendbeli rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki a két férfit, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen – tájékoztatott a hatóság.

A TEK akciójáról felvétel is készült. A korhatáros tartalom a YouTube-on, bejelentkezés után tekinthető meg.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek