Megáll az ész: Szaunát és konditeremet is építettek Orbán kedvenc „elemzőintézetének”

Nem aprózzák el.

Úgy tűnik, Orbán Viktor kedvenc „elemzőintézete” nem éri be akármivel: a luxusvillában működő Alapjogokért Központban már van szauna és konditerem is, de újabb

170 millió forintnyi közpénzre van szükségük, hogy „korszerűsítsék” az épületet.

Igaz, a Fidesz-szócsőként működő álkutatóintézet, és annak feje, Szánthó Miklós mindent megtesz, amire Orbánnak szüksége van. Ha kell, megállapítják, hogy egész Európában csak az Orbán-kormány képviseli az EU érdekeit. A központ a szervezője a CPAC nevű amerikai konzervatív konferencia budapesti verziójának is.

Ehhez persze „nyugodt munkakörülményekre” lehet szükségük, ezért költöztek egy budai luxusvillába. A Türk Tanács és a Magyar Művészeti Akadémia épülete közötti hatszintes épületet feltehetően adófizetői forrásokból vették, és három éve alakították át, de most újabb közpénztízmilliókat emészt fel.

Az rtl.hu kiderítette, hogy a Budakeszi úton álló épület gépészeti korszerűsítésére az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást írt ki, amelyet nettó 170 millió forintos ajánlattal az az Exedra Kft. nyert meg.

Mindezt azután, hogy az „elemzőintézet” tavaly nyáron, azaz alig fél éve költözött be az exkluzív épületbe, amelyet 1,4 milliárd forintért vettek meg, majd – az Exedra Kft. segítségével – 300 millió forintért újíttattak fel.

(Kiemelt képünkön Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője)

Valódi Hírek