Tragédia Magyarországon: Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Gyulán

A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Gyulán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Gyulán egy négyszintes társasház egyik lakóját nem lehet elérni.

A Béke sugárúti társasház földszinti lakásában

egy holttestet találtak a tűzoltók.

A szóvivő azt írta: a lakásban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A tűzoltók kiürítették a társasházat, kilenc embert kísértek ki, és – mivel a mérgező gáz más lakásokban is kimutatható volt – egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a házat.

A szén-monoxid forrása egy fürdőszobában működő nyílt égésterű vízmelegítő volt.

A hat négyzetméteres helyiségben

minden nyílászáró csukva volt.

A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő – ismertette a szóvivő.

Mint megírtuk, a közelmúltban bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, amely szerint Nádasdladányban holttestet találtak egy családi házban. A Kastély úton lévő épületben egy középkorú nő vesztette életét, feltehetőleg szén-monoxid-mérgezés miatt.

Ezt követően néhány nappal egy ember szintén életét vesztette szén-monoxid-mérgezésben Balatonalmádiban. December 30-án az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy meghalt egy 17 éves fiú szintén szén-monoxid-mérgezésben a főváros XIX. kerületében lévő Wekerletelepen.

Mukics Dániel korábban közölte:

2023-ban már tizenöten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben Magyarországon.

Valódi Hírek