Most érkezett: Neves csapat edzője lehet Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya

Világszerte elismerik edzői képességeit.

Az olasz labdarúgó első osztályban, a Serie A-ban szereplő Cagliari Calcio játékosmegfigyelője adott interjút az ATV Híradónak. Riccardo Guffanti még pályafutása kezdetén dolgozott együtt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, akit nemcsak remek edzőnek, hanem nagyszerű embernek is tart.

A szakember elmondta, nem véletlen, hogy Rossit már többször keresték, Angliából és Németországból is kapott ajánlatokat. Guffanti szerint a magyar válogatott után egy neves csapat kispadjára ülhet le a 2023 óta olasz–magyar kettős állampolgárságú szakember.

„Nagyon elismerik, főleg az utóbbi években.

Magyarországon megmutatta, hogy mire képes.

Azt is mondhatnám, hogy elképedtek a munkáján, ami mindenképpen Marco Rossi érdeme, aki bebizonyította, hogy nagy edző. Ami mindig is volt! Karrierje kezdetén együtt dolgoztunk a Pro Patria csapatánál”

– mondta Guffanti, hozzátéve, akkor még nem ismerték fel azt, hogy Rossi milyen kvalitású edző, mert Olaszországban nehéz kivívni az elismerést. Szinte csak az eredményesség számít, és sok sportvezető helytelenül ítéli meg, hogy mire is van a klubnak szüksége az adott időszakban – tette hozzá.

Úgy látja, Magyarország remek eredményeket ért el az utóbbi időben, hisz egy olyan válogatottról beszélünk, amelynek Rossi érkezéséig már a selejtezősorozatok is komoly nehézséget okoztak, most pedig a csapat simán kijutott az Európa-bajnokságra.

„Ez természetesen a játékosok, illetve a magyar futball sikere is, de nagyrészt Marco Rossi érdeme,

aki az olasz edzők legjobb tulajdonságait megtestesítve szervezte meg a csapatát”

– mutatott rá.

Azzal kapcsolatban, hogy Marco Rossit már kétszer is megkeresték az angol Premier League-ből és a német Bundesligából is, elmondta, őt inkább az lepi meg, hogy neves olasz klubok még nem keresték meg Rossit. Olaszországban hamarabb kellett volna észrevenni, hogy milyen edző – mondta.

Hozzátette: az, hogy Rossi a szerződése végig akar maradni, jól mutatja, amiről korábban is beszélt, hogy amellett, hogy remek edző, egy komoly ember is, aki megtartja az adott szavát. Karrierjének nehéz időszakában lett szövetségi kapitány, kapott egy lehetőséget és ő élt is vele. Magyarország hálás neki, de ő is hálás Magyarországnak – mondta Guffanti.

„Azt hiszem, hogy szerződése lejárta után egy neves klubnak lehet az edzője.

Azt még nem tudom megmondani, hogy melyiknek, de most szerintem minden esélye megvan annak, hogy egy jegyzett egyesület kispadjára ülhessen le. Természetesen ezt majd ő dönti el, hogy így lesz-e”

– árulta el a szakember.

A csakfoci.hu információi szerint a Serie A címvédőjénél, a Napolinál tekintenek lehetséges edzőjelöltként Marco Rossira, ám ezt később a kapitány maga cáfolta.

Valódi Hírek