Nagyon keményen kiosztotta Ungár Péter a vigéckedő Lázár Jánost

Kapta az ívet.

Az LMP-s Ungár Péter keményen kiosztotta Lázár Jánost a Facebookon. Az ellenzéki politikus szerint a fideszes miniszter megosztó személyiség, aki csak politikai hasznot remél.

Ungár posztját változtatás nélkül közöljük:

„Magyarországon a politika ma nem tölti be a szerepét. Ez azért van, mert a politikai szereplők döntő többsége nem közös problémáinkat akarja legyőzni, hanem egymást. Ezért a legtöbb politikus megosztottságot generál, azért hogy abból politikai hasznot reméljen. Az egyik legszörnyűbb példája az ilyen megosztottság-előállító politikai vállalkozóknak, az Lázár János.

Lázár János mostani politikai terméke egyszerű: ő a hamis vidék-főváros szembeállítás vámszedője.

Először is: minden olyan kezdeményezés jó, ami fejleszti a magyar vidéket, ez nem kérdés. De éppen ezért jó lenne, ha Lázár János azon vigéckedne, hogy hogyan gyarapodik a megye jogú városok közötti vasúti közlekedés, ahelyett, hogy a fővárosiakat és az agglomerációban élőket rövidíti meg.

Azzal ugyanis, hogy Lázár János legkésőbb március 1-én mégis megszünteti a Budapest-bérletek használatát az agglomerációs Volánbusz és a MÁV-HÉV járatokon nem jár jól senki, sem budapesti, sem vidéki. Megvan a pénz a magyar költségvetésben a finanszírozásra, ezt tudjuk. Ha nem lenne, akkor olyan luxuskiadásokról sem beszélhetnénk, amilyeneket kapásból tudna mindenki százat mondani.

Közben egyre valószínűbb, hogy ismét sztrájkba léphetnek a Volánbusz sofőrök, ha a január 16-ai bértárgyaláson sem sikerül megegyezniük a szakszervezeteknek a Volánnal. Ha valamit illene megoldani a Budapest-ellenesség ön-felkent harcosának az a Volánbusz sofőrök méltó bérezése lenne. Ha ugyanis lezülleszti az alacsony bérekkel Lázár János a Volánt, az a vidéki embereknek rossz.

A vidék-főváros szembeállítás haszontalan hazugság.

Történelmileg eddig mindig akkor fejlődött Magyarország egésze, ha a főváros is fejlődött, és akkor fejlődött a főváros, ha vidék is fejlődött. Az LMP éppen ezért olyan alternatívát állít majd a fővárosi választáson, ami tudja, hogy nem a vidék ellen, hanem a vidékkel együtt kell fejlődnie Budapestnek. A többire ott van Lázár János.”

Valódi Hírek