Bombameglepetés: Hatalmas hír érkezett Karsai Dánielről

Mutatjuk a részleteket.

Mint ismert, Karsai Dániel ügyvédet 2022-ben diagnosztizálták a gyógyíthatatlan, ALS nevű betegséggel – ebben szenvedett Stephen Hawking nemzetközi hírű tudós is.

A kór hatására a korábban sportos életmódot folytatott jogász fizikai állapota napról napra romlik, jelenleg már tolókocsival tud csak közlekedni és a beszéd is nehezére esik. Mindeközben az elméje teljesen ép és tiszta maradt.

Karsai azért küzd, hogy

méltóságteljesen véget érhessen az élete.

A tavalyi évét a passzív eutanázia melletti harcnak szentelte, hatalmas vihart kavarva ezzel a magyar közéletben. Decemberben a Momentum Mozgalommal közösen népszavazást is kezdeményeztek.

Az ügy társadalmi fontosságát jelzi az is, hogy a beérkezett szavazatok alapján szerdán

az Év Emberének választotta Karsait az RTL.

A díj átadása után a csatornán mondta el, mit is jelent neki a méltósággal való élethez és a méltósággal történő halálhoz való jog. A beszélgetésben a tavalyi évét is értékelte.

„2023 talán életem legjobb éve volt. Igen, azt mondtam életem legjobb éve, ami kifejeződik az ilyen elismerésekben is, mint amit önöktől kaptam, de ’24 még jobb lehet, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szörnyű betegség dacára nekem csak izgalmas és érdekes dolog van még.”

Karsai küzdelme nemcsak az eutanáziáról szól. Szeretné elérni azt is, hogy

Magyarországon kulturált vita legyen a közügyekről.

(RTL / Nyugati Fény)

Valódi Hírek