Méretes maflást kaptak Orbánék: Megszólalt a Mol-vezér az elképesztő drágításról

Hernádi Zsolt szavaitól nem lesz boldog a kormányfő.

Mint írtuk, januártól egy 41 forintos drágulással szembesülhetünk a hazai töltőállomásokon, mivel az Orbán-kormány ennyivel emeli az üzemanyagárakat.

Elmondásuk szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt van szükség, ám Orbán Viktor egy decemberi sajtótájékoztatóján elárulta:

a drágítás mértékéről a kormánya döntött.

A Mol időközben közölte, hogy két részletben fogja érvényesíteni a kötelező jövedékiadó-emelést: első körben január 1-jén, majd január 15-én drágítanak.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a minap az Indexnek többek között arról is beszélt, hogy

2024-ben jelentős árcsökkenés nem várható,

a számokat rengeteg külső tényező befolyásolja, egy újabb front megnyitása például a közel-keleti térségben pedig még nagyobb drágulást eredményezhet.

A jövedékiadó-emelésről úgy fogalmazott, hogy bár EU-s elvárás, be kell látni, hogy a magyar állam költségvetését gyarapítja majd.

Egyebek mellett közölte: továbbra is hatalmas tévedésnek tartja, ha egy kormány azt gondolja, a piac minden lépését képes szabályozni. Mint mondta, ő maga rendületlenül hisz a piac önszabályozó képességében, ez ugyanis hatékonyabb, mint az államé.

A túlszabályozásokról és az extraadókról is ejtett pár szót. Véleménye szerint ezek olyanok, mint a kábítószerek: könnyen rájuk lehet szokni, egyre erősebbet akar belőlük az ember, és

nagyon nehéz őket elengedni.

Kapcsolódó cikk:

Kitört a pánik: Végképp taccsra vághatja Orbánék döntése a magyar vállalkozásokat

 

Valódi Hírek