Mi történt? Fegyelmi eljárást indítanak az ATV népszerű híradósa ellen

Rónai Egonnak kellett helyettesítenie.

Ismét Rónai Egonnak, az Egyenes Beszéd műsorvezetőjének kellett váratlanul helyettesítenie híradós kollégáját péntek délután az ATV-ben. Rónainak ezúttal Tóth Géza helyére kellett beugrania, ugyanis utóbbi másfél órát késett a híradó felvételéről, ezért fegyelmi eljárást indítottak ellene – írta a Média1.

A portál kérdésekkel fordult az ügyben a csatorna felé, amely a sajtóhíreket megerősítette.

„Sajnos Tóth Gézával is megismétlődött az, ami korábban többször Gajdos Tamással, ezért nem a beosztása szerinti műsorvezető vezette az ATV Híradót. Mindent megteszünk azért, hogy a számunkra fontos szakmai szempontokat érvényesítsük a televízióban, ezért nem tudjuk tolerálni az ilyesfajta fegyelmezetlenségeket egy híradós műsorvezetőtől

és fegyelmi eljárást indítunk.

Olyan kollégáról van szó, akivel ilyesmi nem fordult még elő, Tóth Géza hozzáállása eddig példamutató volt, de nem hagyhatjuk következmények nélkül a történteket. Már csak azért sem, mert ahogy péntek délelőtt bejelentettük, januárban épp bővíteni fogjuk a híradóink számát és jövő hét keddtől, mintegy másfél év után újraindul a déli Híradó, ami a szerkesztőségtől még több fegyelmet fog igényelni”

– indokolta Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója a fegyelmi eljárás elindítását.

Tóth Géza korábban még egyetlen felvételről sem késett, ám esete azért sem szerencsés, mert a csatorna éppen a közelmúltban bontott szerződést Gajdos Tamással, aki már szinte sportot űzött a késésekből. A csatorna akkor is fegyelmi vizsgálatot indított, majd megköszönték a híradós munkáját és azonnali hatállyal menesztették.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/11/14/megvan-kik-ulnek-be-az-atv-bol-kirugott-gajdos-tamas-szekebe

Valódi Hírek