Furcsán magyarázkodnak Orbánék a török elnök fővárosi látogatása után

Valami megváltozott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn, Orbán Viktor kettes számú illiberális példaképe (az első Vlagyimir Putyin – a szerk.), Recep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása előtt eltűntek a Karmelita kolostor elől a sajtóelhárító kordonok, amelyekről a kormány azt állította, hogy csak azért van rájuk szükség, mert a Miniszterelnöki Hivatal környéke építési terület.

A kordon hiánya adott lehetőséget arra, hogy Orbán Viktor Fittipaldiként elvigye egy körre diktátortársát a frissen kapott autójával.

Aztóta persze újra helyre állt a világ fideszesek által elképzelt rendje:

visszakerültek a kordonok.

„Ezek a kordonok valójában nem azt a célt szolgálják, amit a kormány állít. Ezek a kordonok csak és kizárólag azért vannak itt, hogy a média képviselői ne tudják kérdezni a kormány tagjait”

– nyilatkozta az RTL Híradónak Gelencsér Ferenc, a kordont korábban többször is elbontó Momentum elnöke, akit a rendőrök a kordonok hiánya ellenére se engedtek a karmelita kolostor közelébe, hiába országgyűlési képviselő. Hogy miért, arra zavarba ejtő választ kapott:

„Azt mondták, ma azért nincs kordon mert le van zárva a Színház utca. Amikor nincs lezárva, akkor van kordon. Logikus!”

– írta Gelencsér a várbeli látogatását követően a Facebook-oldalán.

Az RTL hivatalosan is feltette a kérdést a kormánynak arról, hogy mi történt hétfőn. A Kormányzati Tájékoztatási Központ lényegében a fenti okfejtést ismételte meg, csak bővebben kifejtve:

„A látogatás idején az utcát biztonsági okokból a TEK lezárta,

az építkezés pedig felfüggesztésre került.

Az utcában és a környékén építési forgalom nem zajlott, személyi- és gépkocsi forgalom pedig a zárás miatt értelemszerűen nem volt, így az építési kordonra nem volt szükség.”

Valódi Hírek