Novák Katalin is megszólalt a székelyudvarhelyi tragédia után

Részévtét fejezte ki az elhunyt diák családjának.

Megírtuk, hogy összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala hétfő délután, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem (ISU).

A romok alól három diákot mentettek ki, ketten eszméletüknél vannak, egyikük állapota válságos. Petres Sándor Hargita megyei prefektus a helyszínen arról tájékoztatott, hogy őket a székelyudvarhelyi városi kórházba szállították, közben a tűzoltók folytatják az esetleges további áldozatok keresését a romok alatt.

Egy negyedik, romok alá szorult 17 éves fiú meghalt.

Egy romok alól kimentett lánynak a gerince eltört, a szíve is leállt. A katasztrófavédelem közlése szerint a kimentett lányt sikerült újraéleszteni.

Fekete Örs, a Hargita megyei hegyimentő-szolgálat, a Salvamont vezetője szerint a szolgálat keresőkutyái és a hegyimentők speciális hőérzékelő drónjai is segítik a keresést. A tűzoltóság szerint a tragédiát körülbelül 200 négyzetméternyi fal leomlása okozta.

Az esettel kapcsolatban Novák Katalin köztársasági elnök részvétét fejezte ki a székelyudvarhelyi tragédiában elhunyt fiatal családjának.

„Részvétem és együttérzésem a székelyudvarhelyi tragédiában elhunyt fiatal családjának, a sebesülteknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánok!”

– írta közösség oldalán Novák Katalin.

A tragédiával kapcsolatban Semjén Zsolt is megszólalt.

„A magyar kormány részvétét fejezi ki az elhunyt gyermek hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánunk”

– mondta az MTI-nek a miniszterelnök-helyettes, aki hozzátette: Magyarország kormánya minden segítséget megad az épület állapotának stabilizálásához és újjáépítéséhez.

Klaus Iohannis államfő Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált a székelyudvarhelyi tragédiára, kifejezve részvétét az elhunyt diák családjának, és mielőbbi felépülést kívánt a balesetben megsérült tanulóknak.

„Ez a dráma

brutális figyelmeztetés számunkra, hogy az iskolák biztonsága elsődleges prioritás.

Azoknak a tereknek, ahol a gyerekek idejük nagy részét töltik, védelmet kell nyújtaniuk számukra a mai kor biztonsági követelményeinek megfelelően. Az épület összeomlásához vezető okokat mielőbb tisztázni kell és a felelősöket meg kell büntetni”

– írta közösségi oldalán a román államfő.

A maszol.ro kedd reggel arról írt, hogy diáktársukra emlékezve hétfő este mécseseket gyújtottak a diákok a székelyudvarhelyi iskola közelében.

(Maszol.ro/Facebook)

Valódi Hírek