Mi jöhet még? Itt van Erdoğan és Orbán nagy bejelentése

Nem bízik az oroszokban?

Ahogy arról írtunk, hétfőn Magyarországra érkezett Recep Tayyip Erdoğan. Bár a hírek szerint a MagyarTörök Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezett, másról is tárgyaltak Szijjártó Péterrel, akit lenyűgözött a diktátor magángépe.

Erdoğant igencsak várták Budapesten. A sofőrje nem más volt, mint a vendéglátó, Orbán Viktor.

A tárgyalások eredményeinek bejelentése után már jobban értjük a nagy csinnadratta okát: Magyarország jövőre a törököktől is vesz földgázt. Együttműködés indul emellett a bértárolással, az infrastruktúra-fejlesztéssel, illetve a megújuló energiák, a hidrogén felhasználásával kapcsolatban is.

Az energiaügyeken kívül a vasútfejlesztésben is szövetkezünk: a legnagyobb magyar és török vasútépítő vállalat, a V-Híd Építő Zrt. és a Gülermak is szövetségre lép. A bejelentés érdekes annak fényében, hogy Lázárék vasútvonalakat zárnának be.

És ha ez nem lenne elég: együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Levéltár és a török elnöki hivatal levéltárának igazgatósága, valamint a Médiaszolgáltatás- Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a TRT török állami médiaszolgáltató. Csak kapkodjuk a fejünket!

Talán már csak az a kérdés, hogy miért fordult el Orbán a putyini gáztól? Rájött, hogy rossz lóra tett?

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek