DK: A magyar történelem első megszorításprémiumára készül Orbán Viktor

A párt Orbán Viktor bukszája helyett a közemberek fizetését gyarapítaná.

A Demokratikus Koalíció elutasítja Orbán Viktor megszorítás-prémiumát, nem ért egyet a miniszterelnök közel 860 ezer forintos fizetésemelésével – hangsúlyozta Barkóczi Balázs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Az RTL számításai szerint jövőre várhatóan

akár 859 ezer forinttal is emelkedhet a miniszterelnök fizetése,

aki így több mint 6,5 millió forintot kereshet – emlékeztetett a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Mint mondta: a válság, az Európa-rekorder áremelkedések, az adóemelések, valamint a megszorítások minden bizonnyal csak azt az embert nem fogják érinteni, aki felel értük. Hozzátette, Orbán valószínűleg még jobban is fog élni a megszorítások éve után.

„Mondjuk ki: ez a 859 ezer forintos fizetésemelés a magyar történelem első megszorítás-prémiuma”

– fogalmazott Barkóczi, megjegyezve: szociáldemokrataként visszataszítónak gondolják, hogy amíg a magyarok egyre rosszabbul élnek, egyre magasabb adókat fizetnek, valamint egyre drágábban vásárolnak, fűtenek és tankolnak, addig a megszorításokért felelős kormányfő többet fog hazavinni az emberektől beszedett pénzből, mint eddig bármikor.

A DK szerint politikailag és emberileg is vállalhatatlan a miniszterelnök megszorítás-prémiuma,

ilyet egy szociáldemokrata kormány soha nem adna egyetlen politikusának sem, kiváltképp a kormányzásért leginkább felelős miniszterelnöknek – szögezte le a politikus.

Rámutatott: a Dobrev Klára vezette árnyékkormány éppen azért ajánl a magyaroknak szociáldemokrata fordulatot, hogy végre ne Orbán és a milliárdos elit vagyona gyarapodjon, hanem azoké, akik megdolgoznak érte.

„Szociáldemokraták vagyunk, ezért a még gazdagabb, milliárdos elit helyett európai béreket és nyugdíjakat akarunk!”

– emelte ki Barkóczi Balázs.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek