Ez most komoly? Olyat mondott Szijjártó egy francia tévében, hogy beleremegett a plafon

Vicceseket mondott a külügyminiszter, fapofával.

„Minket nem lehet megvesztegetni, megzsarolni,

megvan a saját álláspontunk, aminek semmi köze a pénzhez vagy az európai alapokhoz. A mi álláspontunk Európa jövőjéről szól”

– mondta Szijjártó Péter a francia LCI televíziónak adott interjúban, és nem röhögte el magát közben.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: sok vád ért minket, hogy taktikázunk az Ukrajnával szembeni álláspontunkkal.

„Vannak olyan vádak, amelyek azt sugallják, hogy ha a Magyarországnak járó, szabálytalanul visszatartott uniós forrásokat megkapjuk, akkor megváltoztatjuk az álláspontunkat. Nem ez a helyzet, ez nem valami keleti bazár, ahol alkudozunk”

– jegyezte meg az orosz Barátságért érdemrenddel kitüntetett Szijjártó, aki uniós külügyminiszter létére szinte hazajár Moszkvába.

A magyar kormány egyébként épp nemrég változtatta meg az álláspontját több hazai jogszabályról a visszatartott uniós források reményében – sikerrel –, és Orbán Viktor minden korábbi kijelentése ellenére nem akadályozta meg, hogy az Európai Unió megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, inkább kiment addig kávézni.

Ez utóbbi már önmagában zárójelbe teszi azt, amit Szijjártó állít.

Mindezt a miniszter tetézte olyan, az orosz dezinformációval telített rogáni kormánypropaganda ismeretében nevetségesnek ható kijelentésekkel is, minthogy

{a} magyar kormány már többször elítélte Oroszország Ukrajna elleni háborúját, kiáll Ukrajna mellett, amikor területi integritásáról és szuverenitásáról van szó.”

(MTI/Szijjártó Péter/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek