Videóval: Richtig az ellenkezőjét bírta mondani Gyurcsányról egy év különbséggel a momentumos politikus

Sírjunk vagy nevessünk?

Látványosan nem találja a helyét a magyar politikai palettán a Momentum. A 2017-es Nolimpia-kampánnyal elstartoló liberális formáció alighanem a 2019-es EP-választások idején élte a csúcsformáját: akkor majdnem 10 százalékot értek el, amivel két képviselőt küldhettek az Európai Parlamentbe.

Azóta a közvéleménykutatások 5-6 százalékra mérik őket, amire Donáth Anna korábban leköszönt (ám újra visszatérésre aspiráló) pártelnök azt találta ki „megoldásként”, hogy a Momentum kezdje el ütni a korábbi választási szövetségesét, a Demokratikus Koalíciót, akikkel jelenleg is számos önkormányzatban dolgoznak együtt.

Az új, DK-ellenes irányvonal a Momentumban sem örvend egyértelmű támogatásnak, így Nyirati Klára bajai polgármester közléséből tudjuk, hogy Fekete-Győr András korábbi pártelnök és Soproni Tamás terézvárosi polgármester is élesen kritizálta párton belül Donáth Anna politikáját.

A Momentum parlamenti frakciója azonban többé-kevésbé igyekszik alkalmazkodni az új irányvonalhoz, így születhetnek olyan kínos, groteszk pillanatok, mint amilyet most a Nyugati Fény vett észre.

Tóth Endre, a Momentum egyik parlamenti képviselője ugyanis szerdán a parlament plenáris ülésén azt olvasta a Fidesz fejére, hogy azok úgymond a „gyurcsányi útra léptek”, mert 2016-ban még támogatták Ukrajna EU-csatlakozását, most pedig már nem.

„A nemzeti érdek elárulása ez a vétó, a jóléti sovinizmus, kicsinyes irigységből kirakott, kolbász- és bűzös verejtékszagú folyosójára vezetik az embereket. Ezzel a döntésükkel a gyurcsányi útra léptek!”

— fogalmazott zavaros fejtegetésében Tóth.

Aprócska probléma, hogy alig egy évvel korábban, 2022. november 2-án ugyanő még harciasan kikelt a Fidesz gyurcsányozása ellen.

Akkor Tóth Endre úgy fogalmazott:

„Kóros mértéket ölt a gyurcsányozás, a 2010 előtti időkre mutogatás, hogy ez olyan, mint egy autótolvaj, akit ha elkapnak és bíróság elé állítanak, arra hivatkozik, hogy neki nem volt gyerekszobája, és nem kapott matchboxokat az édesapjától, ezért követte el az autótolvajlást.

Önök is egy mentségbe, kifogáskeresésbe menekülnek, és a saját teljesítményüket próbálják elpalástolni azzal, hogy milyen problémák voltak, milyen hibák történtek a 2010 előtti időkben.”

Egymás mellé tettük videón Tóth Endre mostani gyurcsányozását, illetve egy évvel korábbi kifakadását a gyurcsányozás ellen:

.

Valódi Hírek