Ez most komoly? Kegyetlenül lesújtott a hatóság az adományozó civilekre Sümegen

Egy helyi személynek szúrt szemet az ingyenes ételosztás.

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal növényvédelmi felügyelői egy feljelentés nyomán a minap Sümegre siettek. A mustra célpontja az Élhető Városért Egyesület akciója volt, az ellenőrök a kiosztott almákat és hagymákat vették szemügyre – részletezte pár napja a közösségi oldalán Kovács Mihály, az egyesület vezetője. (A közzétett dokumentumokból mellesleg kiderült, hogy a helyszínt nem egyesületként, hanem magánszemélyként biztosította Kovács Mihály az adományozáshoz.)

Az ingyenes gyümölcs- és zöldségosztás mellesleg mára hagyománnyá vált a településen: a civilek 450 kilogramm almával és ugyanennyi hagymával segítik a helyi lakosokat.

Mint kiderült, az adományozás egy sümegi személynek szúrt szemet, aki

megkérdőjelezte a gyümölcsök és zöldségek eredetét, minőségét.

Az ellenőrök végül nem találtak semmi kivetnivalót az akcióban, ám a szervezőket letaglózta az eset.

A kezdeményezés egyik résztvevője Németh Szabolcs helyi lakos, aki már több megdöbbentő történetet is megosztott a település mindennapjairól. A dokumentumok szerint az akciónak is ő volt a főszervezője.

Kovács Mihály bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Mindig van lejjebb?

Ma délelőtt a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal növényvédelmi felügyelői jártak Sümegen és kerestek fel hivatalos, ellenőrzési céllal.

A hivatalos szerv munkatársai megkeresésének célja az volt, hogy az évek óta hagyományosnak számító, idén december 02-án tartott ingyenes alma-, és hagymaosztás körülményeit ellenőrizzék.

Ugyanis egy sümegi személy jobb elfoglaltsága nem lévén vagy valaki más megbízása alapján feljelentett minket, akik ingyen osztottunk ki 450 kg almát és 450 kg hagymát a sümegi családok és egyedülálló idősek között.

A feljelentésében azt kifogásolta, hogy az adományként kiosztott termékeknek (alma, hagyma) az eredete nem tisztázott és ártalmas lehet annak, aki elfogyasztja.

A Kormányhivatal ellenőrei részletesen tájékozódtak, jegyzőkönyveztek és nem találtak (nem is találhattak) semmi szabálytalanságot!

Sem én, sem azok, akik az almát, hagymát beszerezték, szétosztották,

semmilyen hibát nem követtünk el.

Bevallom, ez az egész elképesztő és első dühös gondolatom után a szomorúság lett úrrá rajtam!

Szomorú vagyok, hogy bármit teszünk önként, saját erőből, arra egy jól behatárolható egyre fogyatkozó csoportnak a gáncsoskodás, a személyeskedés, a lejáratás, a gyűlölködés és a reakciója.

Miért kell ez? Miért kell gonosznak lenni? Miért kell a békétlenséget szítani, a sümegi embereket lenézni, megalázni?

Bevallom nem tudom! Nem értem, hogy néhány gyűlölködő, irigy embernek miért fáj, hogy mi, itt Sümegen évek óta próbálunk tenni, segíteni almával, tartós élelmiszerrel, tisztítószerrel vagy épp 600 tő virággal?

Én hiszem és tudom, hogy Sümeg nem ilyen, hiszem és tudom, hogy Sümegen az emberek jelentős többsége nem a gáncsoskodás, a személyeskedés, a békétlenség oldalán áll, hanem épp ellenkezőleg.

Ideje lenne tudomásul venni néhány hitelét vesztett személynek, hogy függetlenül attól, hogy az ő lelkükben a gonoszkodás uralkodik, attól még Sümeg város népe ugyanazt szeretné, amit mi is: békét, nyugalmat, egy segítő, élhetőbb települést.”

(Kovács Mihály/Facebook)

(Kiemelt képünk forrása: Kovács Mihály/Facebook)

Valódi Hírek