Dobrev Klára árnyékkormányával egyeztetett Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke (+fotók)

Orbánt kiküldték a szavazásról, Dobrevvel azonban tárgyalt egy fontos vezető.

Míg Orbán Viktort csütörtökön kávézni küldte a szavazás helyett a német kancellár,

Dobrev Klára pénteken tárgyalni ment az Európai Parlament alelnökével.

Erről az árnyék-miniszterelnök számolt be pénteken a közösségi oldalán, miután reggel az árnyékkormány néhány tagjával Katarina Barleyval, az Európai Parlament német alelnökével

egyeztetett a magyar jogállam helyzetéről,

valamint a továbbra is feltételekhez kötött és felfüggesztett uniós forrásokról.

Mint írta, minden európai szövetségesük érti, hogy Magyarország nem egyenlő Orbánnal.

Minden, a péntekihez hasonló egyeztetés bizonyítja, hogy a szociáldemokrata fordulat után a fontos európai döntéseknél újra lesz szava a magyar embereknek – hangsúlyozta Dobrev Klára, hozzátéve, hogy Magyarországnak a kormányváltás után olyan miniszterelnöke lesz,

akit nem aláznak meg és tesznek jelentéktelenné a tárgyalóasztaltól a folyosóra száműzve.

Mint írtuk, Orbán Viktor a minap a brüsszeli uniós csúcstalálkozóra utazott, ahol az Ukrajna EU-s csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdése, valamint a szomszédos ország pénzügyi támogatása is terítékre került.

Bár a miniszterelnök idáig hevesen tiltakozott a pozitív döntés ellen, végül mégsem állt ellen az ukrán csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdésének, de megvétózta az Ukrajna pénzügyi támogatásáról szóló döntést.

A csúcstalálkozón az értesülések szerint Olaf Scholz német kancellár azt javasolta Orbánnak: ha valóban nem hajlandó rábólintani a bővítési tárgyalások megkezdésére, akkor

inkább hagyja el a termet, menjen, igyon egy kávét.

Erre a roppant kínos szituációra utalt az árnyék-miniszterelnök friss Facebook-bejegyzésében. Mutatunk pár fotót a péntek reggeli egyeztetésről:

A fotón Katarina Barley és Dobrev Klára látható.

Az árnyékkormány péntek reggeli egyeztetése Katarina Barleyval, amelyen Arató Gergely kormányprogramért felelős árnyékminiszter is részt vett.

Az egyeztetésen a magyar jogállam helyzete is terítékre került.

Az egyeztetésen jelen volt Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter és Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter is.

A megbeszélésen szó esett a továbbra is feltételekhez kötött és felfüggesztett EU-s forrásokról is.

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek