Kijelölték a legújabb ellenséget: Kegyetlenül leszámolhatnak a kormánykritikus mamutcéggel

Orbán kedvenc „kutatói” már tesztelik a magyarok reakcióit.

A XXI. Század Intézet már márciusban arról írt, az RTL „veszélyezteti” a „médiaszuverenitást” (értsd: a csatornacsoporthoz még nem férkőzött be sem Orbán Viktor, sem Mészáros Lőrinc – a szerk.). Márciusi Facebook-posztjukból már kiderült, hogy a Fidesz újabb célpontjai a kormánykritikus médiumok lehetnek. Ezt a bejegyzést a törvény elfogadása után,

decemberben közösségi oldalukon pénzért is meghirdették,

hogy minél többekhez eljusson az írásuk – szúrta ki a Nyugati Fény.

Az elmúlt hetekben aztán felpörögtek az események. Ahogy arról írtunk, november 21-én be is nyújtották a Kocsis Máté nevével jelzett „szuverenitásvédelmi törvényjavaslatot”. A Parlament pedig kedden este el is fogadta azt.

Ha eddig nem sejtettük volna, hogy ki és mi ellen irányul a törvény:

Orbánék a kormánykritikus sajtóval készülnek leszámolni.

A XXI. Század Intézet posztját változtatás nélkül közöljük alább:

Bár az RTL Magyarország hazai bevételekből tartja fenn magát, a mögötte álló konglomerátum piaci kapitalizációja olyan hátországot biztosít számára, amely miatt egyfelől nem kell aggódnia a nyereségesség fenntartásán, másfelől viszont komoly aggodalomra ad okot, hogy a hírfogyasztók és a kereskedelmi média természetéből fakadóan szórakozni vágyók felé az anyavállalat – a hazai érdekekkel ellentétes – értékeit közvetíti.

(Részlet a TREND: Veszélyben a médiaszuverenitás című elemzésből)

A Magyarországon működő, részben-egészben külföldről finanszírozott vagy külföldi kézben lévő és kivétel nélkül kormánykritikus médiatermékek működésében a magyar állam stabilitásának szolgálata és a közbizalom építésének szándéka a legkevésbé sem érhető tetten.
Érdemes tehát azoknak a forrásoknak az eredetét megvizsgálni, amelyek lehetővé teszik fenntartásukat és működésüket, hiszen így a finanszírozás céljára is fény derül.

– szúrta ki a Nyugati Fény.

(XXI. Század Intézet / Facebook / Nyugati Fény)

Valódi Hírek