Nagy a baj? Rendkívül súlyos lehet Milák Kristóf állapota

Várják a sportoló visszatérését.

Sós Csaba, az úszók szövetségének kapitánya a minap a Sportrádióban úgy fogalmazott, hogy Milák Kristóf olimpiai bajnok felkészülése konkrétan sehol sem tart, mert

a sportoló nem végzett érdemi munkát hónapok óta.

„Kristóf korábban azt mondta, úgy gondolja, ha januártól elkezdi a kemény munkát, akkor még meglehet minden, amit szeretnénk, úgyhogy most várjuk a január elejét…”

– fogalmazott Sós, hozzátéve, hogy rég beszélt utoljára az olimpiai bajnokkal. Mint mondta:

„Ha vissza is tér, már biztos, hogy Párizs nem lesz olyan, mint lehetett volna, hiszen azt, amit úszhatott volna, ha szeptemberben beleáll a munkába, biztos nem tudja produkálni az olimpián.

Más kérdés, hogy ha egy ilyen istenadta tehetség tényleg elkezd dolgozni januárban, és onnantól ezt teszi egészen az olimpiáig, akár még nyerhet is, ám ez messze nem az lesz, mint lehetett volna”.

Meglátása szerint Milák katasztrofális állapotban lehet.

Az olimpiai bajnok fél évet hagyott ki, a vízben pedig csúcsteljesítményt produkálni egy komplikált, összetett feladat – magyarázta Sós.

Megjegyezte, hogy nem tudja, pontosan mi történik most a sportolóval, valaminek jelenleg fontosabbnak kell lennie az életében, mint az úszás, de depresszióra utaló jelet nem tapasztalt nála. Saját bevallása szerint visszavárja Milákot, mert biztos abban, hogy

„nincs más olyan, ahol neki a Jóisten ennyi tehetséget, képességet adott volna”.

Elmondása szerint az olimpiai bajnok megingathatatlan, egy rendíthetetlen szikla, akit hiányolnak és akinek visszatérésére maga Sós is készül.

(nemzetisport.hu nyomán)

Kapcsolódó cikk:

Valami készül? Óriási hírrel jelentkezett Hosszú Katinka

Valódi Hírek