Befutott a posta a legrosszabb üzenettel: Teljes erővel nekiugrott Orbánnak a régi szövetségese

Ezt nem teszi ki az ablakba.

Ahogy arról írtunk, Orbán Balázs a Bloombergnek adott interjújában egészen egyszerűen megzsarolta az Európai Uniót.

Orbán politikai igazgatójának kijelentései szerint Magyarország csak abban az esetben oldja fel az Ukrajna csatlakozása elleni vétót, ha megkapja a kohéziós alapban befagyasztott támogatásokat.

Az, hogy az Orbán-kormány az EU tárgyalóasztalainál nem tud késsel-villával enni, eddig is világos volt, de arra, hogy megzsarolják az Európai Uniót, eddig csak ritkán volt példa. Orbán Balázs szavai nyilvánvalóvá tették, hogy itt egyszerű zsarolásról van szó.

„Magyarország uniós finanszírozása és Ukrajna finanszírozása két külön kérdés. De ha az EU ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajna finanszírozása egy módosított uniós költségvetésből származzon, akkor a két kérdés összekapcsolódik.”

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, aki örült annak, hogy 2021-ben végre sikerült eltávolítania a néppárti frakcióból a Putyin-barát Fideszt, árulónak nevezte Orbánt, és leszögezte:

ha kell, akkor Magyarország nélkül

szavazzák meg az ukránok támogatását.

Manfred Weber hosszú ideig Orbán legfőbb szövetségesének számított az Európai Parlamentben. A szakításuk után, ahogy arról írtunk, kitálalt, elmondta, mi vezetett a viszony megromlásához.

(hvg.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek