Máris érik a balhé a kormányban: Varga Mihály beleállt az utódjába

Megsértődött.

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, Orbán Viktor kicsavarta a hatalmat Varga Mihály kezéből, és a legtöbb jogkörét átadta Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszternek. Ő fogja vezetni a gazdasági kabinetet is.

A változásról kérdéseket kapott Varga Mihály egy mai sajtótájékoztatón.

A portfolio.hu tudósítása szerint a pénzügyminiszter így reagált a kormányon belüli riválisa előretöréséről:

„…ma egy olyan időszakban élünk, amikor nagyon fontossá vált, hogy az államadósságot és az államháztartási hiányt csökkenteni tudjuk. A gazdaság nehéz időszakon megy keresztül, szűkösebbek a források, ezeket hatékonyabban kell elosztani.

Élni fogok a vétójogommal, ha azt látom, az államadósság vagy az államháztartási hiány veszélyben van.”

A sajtótájékoztató eredetileg egyébként arról szólt, hogy jövő hétfőtől gyorsabban lehet a Magyar Államkincstárnál értékpapírszámlát nyitni. Erre december 11-től, hétfőtől lesz lehetőség a magyarorszag.hu portálon keresztül, Ügyfélkapu segítségével.

Varga Mihály a Portfolio kérdésére kifejtette: azt szeretnék,

ha a teljes magyar felnőtt lakosság élne ezzel a lehetőséggel.

Most a felnőtt lakosság 12 százalékának van állampapírja, és 5,8 millió ügyfélkapuval rendelkező állampolgár van Magyarországon. Ők hamarosan kapnak majd egy e-mailt a számlanyitási lehetőségről. A rövid távú cél az, hogy a több mint 800 ezer ügyfélből több mint egymillió legyen, közölte.

Valódi Hírek