Ezt megsínyli a bukszánk: Borzalmas hírt közölt Orbán minisztere a magyarokkal (+videó)

A megoldás még várat magára.

2025 előtt nem fog megoldódni az MVM számlázással kapcsolatos problémája – fogalmazott a minap Lantos Csaba az RTL Híradónak.

Az energiaügyi miniszter nemrég közölte, hogy dolgoznak az MVM számlázásának átalakításán, mert a szolgáltató az utóbbi időben több jogos kritikát is kapott. Mint mondta, az a céljuk, hogy a számlázási tevékenységeket egy informatikai rendszer foglalja magába.

Mi is beszámoltunk azokról a brutális összegű számlákról, amelyeket az átalánydíjasok kaptak az éves elszámolószámla után. Akadt olyan háztartás is, amely a nyáron egy 1,6 millió forintos gázszámlával szembesült, holott az érintett hölgy február óta nem is használt gázt, mert áttért a villanyfűtésre.

A tárcavezető most az mondta, a számlázási problémák megoldása

egy hosszabb távú projekt lesz,

mert a teljes informatikai rendszer átalakításra szorul.

Balogh József energiapiaci elemző szerint minden érintett visszakapja majd a pénzét, de 20 százalékos inflációnál nem mindegy, hogy mikor érkeznek az összegek. Hozzátette, ha valaki úgy érzi, hogy indokolatlanul drága számlát kapott, az

kérhet azonnali elszámolást és korrekciót a szolgáltatótól.

Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter a minap arról beszélt az árnyékkormányinfón, hogy az MVM, és általa a kormány is átveri a fogyasztókat a számlázáskor – ez elsősorban a havi fogyasztást bediktálók esetében fordult elő.

Az árnyékkormány szerint

meg kell szüntetni a kettős árazást,

amelynek napjainkban semmi oka nincs, mivel a piaci ár csökkenése miatt mindenkinek jobb lenne a rezsicsökkentett ár, a hatszoros rezsiemelést pedig el lehetne törölni.

Valódi Hírek